|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
BootBios Block...
eto, to mi se pojavilo... inače se prvi put susrećem sa ovom porukom, to se desilo prilikom instalacije win xp na novi hard, slučajno sam ugasio računalo, prilikom novog startanja , javila se ova poruka... malo msam googlao, i skuzio da je problem u flashu i da se taj problem moze rijesiti stavljanjem diskete sa nekim odredenim fajlovima.... e sad mene zanima koji su to fajlovi jer nemam blage veze o tome... inače je riječ o aopen ovoj mbo, celeronu 1.7, 256mb rama, staro računalo koje sam mislio pokloniti frendu da se uči malo... i sad me ovak zariba... pomagajte, di god sam pitao, 0 bodova |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ako ti se pali monitor, onda nemas frke. Samo snimi novi BIOS na disketu i flashaj plocu, isti je proces, Award BlockBoot BIOS ti trazi floppy i kad je nadje pocet ce postupak flashanja EEPROMA...piece of cake. Mali je problem kad se ne pali monitor, tu onda treba snimiti autoflash fajlove na disketu...Been there done that, fuckin' gigabajt ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Znas li tocno sta triba osim biosa i awdflash.exea stavit na disk i sta tribva napisat u autoexec ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
3.14zda ®
|
Nista, sve standardno kao i flashanje biosa sa floppyja, uglavnom to bude upakovano u .zip fajklu kojeg skidas s neta. BootBlock ti pocne traziti floppy i kad ga pronadje pocne sam flashati plocu, nema tu neke umjetnosti....e sad je pitanje imas li ti slike na monitoru ili nemas? Ako imas slike nije nikakav problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
jel imas ti te fajlove koji trebaju biti na disketi? daj ak imas , salji na mousezg@gmail.com... molim te lijepo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
neman slike - u tome i je baza ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
3.14zda ®
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
3.14zda ®
|
Tu vam sve pise da sad ne idem u detalje... http://pages.sbcglobal.net/jefn/bootblock.html http://www.xbitlabs.com/articles/mai...os-update.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
pa koliko vidim to su drajveri za on board vga.... |
|
![]() |
![]() |