|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
AMD 2000 XP i Matsonic 8137c
Dali mi netko može pomoć i reć zašto ne radi, jer kad stavim stari duron 950 sve radi . Ovaj XP je testiran i radi ok barem tako rekli u servisu Je moguće da napajanje zeza? Stavio sam zadnji bios koji bi trebo bit za do 2600 xp Ne govorite da kupin novu ploču jer to i ja znam ali nemam love. Zapravo komp je radio sa ovim procesorom par minuta i kad sam ga zagasio za poštelat Bios više se nie upalio, odneso proc na servis i rekli da je on ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A ne radi je jako širok pojam. Što; ploča ne daje nikakve znakove života? Daje ali ne boota? Vrte se vevntovi ali to je to? Koja napajanje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
MA sve radi ali se ne pokaže bios ili da se dižu windowsi Diskovi vrte, ventovi vrte itd Napajanje JNC - LC 300 ATX od 300 W a imam CDR, CD , HD wdc wd 60 lb i sti radeon 9200 se |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
recimo ništa nediram i samo vratim durona 950 i sve radi ok Dali ploča sam otkrije koliko struje mora dat procesoru?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Moguće da je napajanje al mislum d aje problem u Matšroticu
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ah da stari "matšrotik mi ne boot-a" problem ![]() napravi clear cmos - prvo preko jumpera ak to ne upali onda preko baterije....ako izvadiš bateriju drži ga tako 2-3 min i vrati ju to je meni upalilo na prelasku sa durona 1.1 na athlona 1900+ e da nemoj mjenjat dram u biosu sa 100 na 133 jel ti se komp opet nebu boot-o samo ostavi na 100 (na jumperu namjesti 133) oni će svejedno šljakat na 133(266 DDR) ![]() isključi sve osim matične,procesora,rama i grafičke...to i JNC 300W mora pokrenut ovo je meni pomoglo,a dali će i tebi to neznam...sa matšrotikom nikad neznaš što te čeka iza ugla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Provat iako sam sa cmosom vež provo Kako da skinem bateriju Znam di je i ali ne kužim baš kako se skine a na da mi se polomit njezin držač |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
uzmi mali srafciger i isceprkaj bateriju van
![]() |
#9 |
Premium
|
Evo sad skinuo bateriju i dok je bila vani promjenio pocesor, složio sve i opet neće čak sam i iskopčo cdrw i cd rom radi napajanja, onda sam napravio clear cmos i isto ne radi MA najčudnija stvar je ša ja kad sam prvo uzeo taj procesor, došo doma samo stavio jumper na 133 i ubo ga i on je radio. zagasim ga da dodam još 256 mb memorije i onda se više nije htjeo palit sa njom ili bez i od onda komp se sa tim procom više ne pali iako u servisu ga testirali i rekli da je ok Moram ga još negdje odnest na testiranje da mene oni nisu nešto zeznuli |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
da tvoj 2600 nije mozda FSB 333? Matsonic je KT 266 i moras stavit procesor FSB-a 266 Procaj stavit fsb na 100 MHz pa bootat, siguran sam da bu tak radilo
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
moj je 2000 xp i na 266 je ali neća ni da se diže sistem niti bios ni na 200 SAd bio u servisu, dobio sam neku ŽNJ seriu ploče a američko tržište koj ani sa novim biosom ne podržava ovaj proc |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ja sam u toj ploci imao 2400+ , radio je OK... UPPS ali moja je bila 8137C+ ploča
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
+ puno znači a i problem je šta moja 8137c ne izgleda ko 8137c nego ko taj model za američko trište a ta je potpuno drukčija i ne podržava procesore preko 1900xp |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
skupljaj lovu za bolju ploču. ¸Ak ne maš namerju clokat dobra će ti bi t ineka KT400 ploča npr. MSI, ASUS, AOpen, FIC, ak pak želiš clockat treba ti EPOX 8RDA+ ABIt NF7,NF7-S/SL, AN7 SFI LAnPartyII REV B
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo frend uzeo moj procesor a ja njegov 1600 xp i on mi dao još 220 kn Ali na njgovoj soltek ploči kojoj sa ovim biosom je max procesorr 2000 xp radi ok ali UNKNOVN CPU za procesor u Systemu u Windowsima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|