|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
(riješeno) HDD neće formatirat
Sad sam si nedavno reinstaliral windowse i poslije toga mi G disk uopće ne radi. Vidi se u My Computer, ali nebrem nutra doći. Inače gore su mi filovi ostali i preko easy recoverya se sve vidi i sve podatke sam si prebacil na novi disk i svi su čitljivi. Kad sam prebacil sam probal formatirati i mislil sam da bu to rješilo problem, ali ni formatirati mi neće. Skeniral sam hard i veli da nema nikak vih errora niti oštećenja, a prilikom svakog boota mi počinje checkdisk koji isto veli da je sve ok. Prije mi je kod boota pisalo index index puno, ali više nema toga. Kaj bi sad trebal probati napraviti?
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Iz disk managmenat se takoder ne moze formatirat, ili s nekim od programa za rad s diskovima i particijama? Jedino mi pada napamet iz recovery console da provas napravit format ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako si spasio / prebacio sve važne podatke sa tog (starog) diska na novi onda napravi slijedeće: - ugasi računalo, ištekaj novi disk (da ne zezneš nekaj) - stari postavi kao master da ne gnjavi prilikom boot - a - bootaj makinju sa Hirens - om (na njemu imaš sve potrebno), opcionalno mogu oni boot alati za provjeru diska (svaki proizvođač ima svoj). U prvoj opciji upotrebi programe za particioniranje / formatiranje, a u drugoj upotrebi opciju brisanja diska (barem početka diska - prvih xyz sektora). Kada to obaviš, vrati sve nazad i kroz Disk Managment provjeri stanje. Ako si koristio drugu opciju onda ćeš trebati formatirat disk kroz isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Rješil sam. Zbrisal sam particiju, restartal i ponovo kreiral ![]() Sad je sve ok.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|