Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.11.2014., 13:44   #1
samir77
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
nestanak konekcije kad pokrenem port scener

Pozz.Novi sam ovdje,i u potrazi da nadjem rjesenje za svoj problem,dosao sam ovdje i nadam se da cu ga rijesiti uz vasu pomoc.Ovako,problem je u tome sto,kad pokrenem port scener,koji koristim npr za free iptv,cim pokrenem odmah mi nestaje konekcije.Probao sam desetine vrsta tih nekih network scenera ali cim pokrenem,vise nemogu surfati i nema konekcije,iako je konfiguracija laptopa sasvim solidna.Isto se desava i kad pokrenem u torent,vise neogu surfati jer nestaje neta.Isti program instaliran kod prijatelja na losijem racunaru,radi bez ikakvih problema i bez problema sa konekcijom.Iskljucim i av,ali uvjek isto i problem je godinama,i sa novim windowsima uvjek je isto,i na xp i na windows 7.U cemu bi mogao biti problem?Nadam se da ce neko pomoci i hvala
samir77 je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2014., 08:17   #2
driftwood
Premium

driftwood's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Koji laptop? Napiši specifikacije. Koji antivirus, koji firewall, koji torrent klijent?

Zadnje izmijenjeno od: driftwood. 23.11.2014. u 08:25.
driftwood je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.11.2014., 09:28   #3
samir77
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
laptop je acer extenza ,dual core 1.5 ghz,sa dva gb rama,ima i komp sa jos jacom konfiguracijom ali je isto,uvjek kad pokrenem u torent,port scener ili wotweb konekcije nestaje za par sekundi.Wotweb moze neko skinuti sa ovog linka i probati hoce li mu konekcije nestati.Inace htio bi koristiti za free iptv,koji se mogu naci sa ovim programom,ali ja ne uspijevam jer mi nestane konekcije.LInk je
http://downloads.fyxm.net/download-n...ers-59063.html
U start ip npr ubaciti 92.62.0.0 u end ip 92.62.255.0 npr i custom port 9981 a ostale iskljuciti.Ako neko ima vremena da proba,kod mene konekcije nestane nakon par sekundi i isto je kao i sa bilo kojim scenerom ili u torentom.Antivirus je Malwarebytes Anti-Malware,ali i kad ga iskljucim ili obrisem desi se isto.Firewal je samo ovaj sto dodje uz windows.E to je to,ako neko ima rjesenje volio bi da kaze,hvala
samir77 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno