|
![]() |
#1 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
X1900XT u MacProu - pregrijavanje
Pozdrav Atijefci ![]() Dakle imam problem sa smrzavanjem MacPro-a, radi se o Intel-ovom Macu sa 2xDual Core Xeonima (Woodcrest) i ATi X1900XT karticom. Stroj se smrzava po nekoliko puta na dan i to obicno kad je u sobi vruce (grijanje upaljeno). Popratna pojava su i artefakti po ekranu u obliku tankih vodoravnih crta. Pitanje: Kojim coolerom zamijenit stock hladnjak na doticnoj kartushi? Accelero? Koji preporucate? Sta je sa onim heatsinkom za naponske regulatore, citao sam po forumu da ih netko nije dobio pa su mu naknadno slali.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Za ATi X1900XT ti je sigurnije uzeti Accelero X2 aktivni nego onaj pasivac S1...kao sto primjecujes đubre se grije kao nenormalno i pasivac ce se otopit pod njom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Istina da je skuplje rjesenje, ali i puno kvalitetnije. SU, mislim da ti nije promaklo ovo o s1, gdje ima puuno o njemu. Edit: Mada nemam ni takvu grafu, ni taj cooler ipak mislim da stvarno hladi brutalno, barem po pisanjima drugih. Po meni je razlika od ~30°C brutala - look ![]() A tu je navedena i osnovna mana ...
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa Zadnje izmijenjeno od: rib@. 11.11.2007. u 19:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Probaj postaviti kontrolu vrtnje sa ati tool-om, naime ta grafa po defaultu ne dize brzinu venta do nekih cca 80 C, a u ati toolu si namjesti npr. poslije 50 C 40 %, zatim poslije 60 C 60%, poslije 65 C 75% i vjeruj mi da se nece pregrijavati, jer je stock cooler dobar, ali zahtijeva kontrolu vrtnje, pa si ga u leru stavis na 22% i grafa se nebu tak jako cula.... i obavezno si pogledaj u ati toolu da iskljucis konstantni rad frekve za 3D, jer se onda nece spustiti frekva u leru, da ce se vise grijati u idle-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
|
@riba: radije bih aktivno rjesenje i da hladi fakat brutalno ![]() @Solberg: sve bi bilo to super da su Windowsi u pitanju, ali radi se o Mac-u. Osim ako mozda znas neki util za OS X ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Sorry... nisam pazljivo sve procitao... moje misljenje da bi onda mozda bio najbolji accelero S1 + 120 vent po izboru, jer ja mislim mozda preci na tu varijantu, ali nikako da se odlucim, posto mi je vf900 podbacio na toj grafi... stock sa kontrolom vrtnje mi puno bolje hladi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Kod mene je X1900CF (ništ drugo no XT zamaskirana u master CrossFire karticu) s Accelerom X2 i temperature se kreću ~40 °C (idle) do ~60 °C (load). S tim da ovo Mac čudo ima daleko bolje riješeni protok zraka i sam raspored komponenata, tak da bi temperature trebale biti i koji stupanj manje. Uglavnom svejedno je kupil X2 ili S2 s ventilatorom ili neko deseto rješenje, kad je bolje od tvorničkog ništ-koristi coolera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Spojit cooler direktno na molex ? Citiraj:
Inače taj HS (kojeg prije nije bilo) je za Pro kartice, za XT i AIW je onaj veliki jež - i ne paše na svaku karticu jer su finovi predugi i zapinju za okolne kondiće i one kocke kod regulatora. Ja sam na svojem skratio finove (dremelom) i sad paše, i hladi bolje nego original. Ali na sve četiri kartice na koje sam stavio S1 (Sapphire GT, PRO, XT, Powercolor AIW) čudno stoji cooler + spiga karticu (najviše PCIe konektor) ..neznam kakav je X2 po tome, ali S1 nebi više preporučio ...imho
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
http://www.bresink.com/osx/TemperatureMonitor.html |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
|
Gledam bas, mozda stavim i VF900 na nju. Brine me jedino gdje ukopcat 3-pinski konektor, jer nisam siguran da li Macova ploca ima taj konektor. Sutra cu ga raskopat pa bacit malo luk...
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Mislim da oni i dolaze sa coolerom.
![]() |
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
|
Uglavnom, danas sam iscupao grafulju van, skinuo cooler, dobro ga ocistio, propuhao i usisao, promijenio termalnu pastu (stavio Arctic Silver 5) i eto zasad *kuc* *kuc* sve radi OK. Nego, imam drugo pitanje: da li bi se doticni Mac dala ubaciti dodatna grafulja koja bi davala izlaz za treci monitor? I koja bi pasala? Da li bi pasala recimo neka X1300 ili X16*0? Iznad postojece X1900XT se nalazi slobodni PCI-E utor... Hvala ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Mislim da je ovaj Matrox Dualhead 2 Go rješenje. Pogledaj malo ovu temu. http://askville.amazon.com/run-monit...uestId=4987568 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prečupavi mod
|
Hm, meni se ne cini bas iz 2 razloga. Dodatna PCI-E kartica bi bila dosta jeftinija varijanta, a i ovo Matroxovo rjesenje podrzava do 3840x1200, a meni treba za 5760x1200 (da, da, 3x24" je u pitanju) ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
pa stavi bilo koju od serije 7X00 sa 256mb memorije, sve bi trebale raditi kak spada, eventualno X1600. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|