|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Kompi se ne prepoznaju
Evo ovakva je situacija, danas sam bil kod jednog lika, ali nisam stigel složiti jer sam cijeli tjedan u gužvi..Ima Wan mrežu, preko dlinkovog modema..oba dva računala su na tom modemu..1.komp je (pc1), 2.komp je (pc2). Kad sheram na pc1 folder vidim ga samo na tom kompu (my netw.places - view group computers - tu mi je samo pc1 u njemo folderi koji su sharani), a pc2 to ne prepoznaje..znam da trebam neke Workgroup slagati, a ne znam kak..tražim pomoć.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
WAN ili WLAN? workgroupe podesiš u (pod uvjetom da je LAN složen kako treba): Control Panel - System - Computer Name - Change - Member Of: Workgroup - ..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Wan, jer oba kompa idu na net.. EDIT: workgroup mi je podešen, ime je mshome.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Assassin
Datum registracije: Nov 2007
|
pojasni malo, jer...WAN je wide area network...tj internet široka mreža, dok je LAN local area network, kućna mreža....ak imaš 2 kompa onda imaš kućni lan...a da li si spojen bežično ili žično?
![]() |
#5 |
Premium
|
Modem je konfiguriran za Wan mrežu jer oba kompa idu na net, spajaju se žično na D-linkov modem, al' se međusobno ne prepoznaju, usporkos mojem trudu da se kompovi vide..u mreži |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Assassin
|
konfiguriraj ih preko DHCP-a da im router dodjeli adrese...i uđi u ruter pa narihtaj postavke..ako je tvoj D Link ujedno i ruter...192.168.0.1 ili 192.168.0.100 neznam preko kojeg operatera ideš
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
hm ja nebi dodjeljivao adrese preko DHCP-a jer pod a) opterecuje se sam router b) lakse se snalazi u mrezi ukoliko se dodjele staticke ip adrese c) puno brzi boot kompova, tj starnjatnje samih win-a d) da nepricamo kako taj dhcp nesljaka kako bi trebao na dlinku ![]() e)....... evo par osnovnih razloga, po meni se DHCP stavlja na neke mreze gdje necete biti pristupni ili stavljate nekoj firmi mrezu, pa ako dode netko sa novim kompom da nesrusi sustav, dodjelite dhcp ![]() btw od kada dlink ima 192.168.0.1 dlink od kad ja pamtim za sebe ima 192.168.1.x nikada nije imao nulu, a i teze ga je natjerat da sljaka u nuli nego jedinici (pricam opcenito, a ne o jednom modelu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Assassin
|
nisam napisao da ima(?) ...ne biflam jer nisam nikad imao Dlink...isto kao da ja tebe pitam koju adresu ima Scientific Atlanta od bivšeg DCM-a nebi nikad pogodio...ona je koju Provider postavi u Firmwareu...
![]() |
#9 |
Premium
|
pa ok nisam te napao radi ip adrese, samo sam nepomenuo neke stvari koje su recimo bitne za te uredaje ![]() svaki dlink je tesko natjerat da radi u xxx.xxx.0.xxx jako tesko (pod time mislim stabilno) svi oni sa vise od 3 kompa ce me razumjet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Assassin
|
![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Dečki ak nemate kaj pametno za reći u vezi mojeg problema, nemojte komentirati, a za vaše razgovore postoje pp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
moja "pametna" je bila da iskljucis DHCP, ako nece automatski onda staromodno rucno treba podesiti postavke, dakle iskljuciti dhcp postaviti ip adrese rucno i trebalo bi sljakat, kada probas javi btw tri tipicne pogreske kod spajanja (i sheranja) kompova su: a) Nije i ustoj domeni (dakle IP nije isti) mora se IP razlikovat samo u zanjoj brojci, i nesmije biti kao router ili neki uredaj u mrezu (kao i gateway) b)nisu u istoj grupi (ali ti kazes da jesu) c)nisu uopce povezani, dakle pinganje i ako nesljaka onda krimpaj ponovno zice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
b) jesu u istoj grupi - mshome c) povezani su jer sam se služil remote desktopom od jednog do drugog kompa.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|