|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
WLAN i LAN adsl
pozdrav imam jedan problem... pomozite pls.. imam u kompu jednu lan (integriranu) i wlan karticu lan kartica je spojena na dlinkov router preko kojega ide cjenjeni nam maxadsl wlan je spojen na lokalnu wlan mrezu wlan radi savrseno... sve dok ne upalim lan wlan odmah izgubi konekciju na sve subnete osim mojega... ugasim lan... radi dobro spajam se na wlan sklepan od 2 ap-a medjusobno povezanih ap-a sa drugacijim subnetima 192.168.15.x i 192.168.17.x i cudna stvar je da mi veza radi preko inbit lan messengera na drugi ap ali samo u slucaju da se prije nego sto enableam lan konekciju spojim na server pingat nece file shareing je spor kao preko 56k modema u cemu je problem? hlp pls... trazio po googleu vec 3h nigdje slicnog problema (ili ne znam dobre keywordse) frendu se isto to dogadja.... samo sa dial up vezom |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
jesi podesio route? win+r, cmd, enter, route print copy/paste što ispiše. također te molim da nacrtaš kompletnu mrežu sa svim adresama, maskovima i gatewayima i također tu pejstaš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
ovako... routanjem u winu sam sredio problem gubljenja veze sa drugim subnetima.... radi mi sve dobro.... e sad... ne znam dal je ovo vezano za isti problem na kompu imam proxy server... konfiguriran da sharea moju adsl konekciju sve radi super samo userima na mome subnetu.... ostali nista... s drugih subneta me se pinga normalno... route: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|