|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
E6300 OC Thread
Ajde, konacno sam kloknuo ovaj E6300. I to na boxu... Nema zime, Sonic brzo dolazi. Inace, temp. mi se cini skroz ok, jos sam ga malo undervoltao. Automatski je bilo na 1.49 V. Izgleda da to sta sam u BIOS-u stavio na 1.26 ne drzi vodu pa sam ga tu smanjio sa Easy Tuneom. Please, procjenite dal je ok. Memu sam podigao na 2.0 V, i ide na 360, tj. 780 MHz, mislim da bi mogla i vise. Na 1.9 V je isla na 750 MHz. BTW. stavio sam vent ispred mema, sad su uber ledene. ![]() Evo screenia: IDLE: ![]() OC1: ![]() OC2: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Solidno, ali sa Sonic Towerom moraš više ![]() ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
nice, ali mozes slobodno i bez straha sa box coolerom ici na 3GHz pa i vise, meni se E6400 sa box-om botao na 4GHz i izracunao spi 1m, istina da je gorio, ali box cooler bez velikih povecannja napona lipo moze ladit i OC-a proc, ako zanemarimo buku, ovo govorim ako si nestrpljiv u iscekivanju ST-a, slobodno opali na 3+GHz ![]() pitanje je samo kolko ta ploca moze vuc...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
može taj proc puno više, ja sam svog do 3250MHz, nisam išao više jer sam i na ploči morao dizati napon za tih 460FSB. Zeznuto je što proc ima množitelj 7 pa treba dosta mučiti ploču i memu, pogledaj jel tvoja ploča nudi nepovezano klokanje meme i proca, npr. ja kod sebe stavim memu na 875, a CPU na 3200. Jel nešto slabo taj corasir ide, moj kingmax(667) je na 1.9 radio na 875MHz, a nekima i više temp pri 3200 mi je oko 57 u idleu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
da, temp sa upaljenom klimom ljeti je bila oko 54 u idelu, a 60 u full loadu pri stocku, sada kada je malo hladnije vani, je temp 42-45 u idleu, a naklokan u full loadu mi je nekih 65C ma konkavna jezgra, btw, čini mi da je joolka rekao da njemu radi u idleu na 67C (E4300@3GHz) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Moj E6300 je OC na 3.0 GHz sa naponom 1,28 V temperatura u idle je cca 32 C u loadu cca 38 C, mislim da OC iznad 3.0 GHz za svakodnenu upotrebu se ne isplati previše... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Load sa Sonicom tako puno?! Nema šanse. Al opet, ti imas E6600. BTW: Nadam se da mi nije konkavan proc. Najradije bi ga pod brusilicu da je. Sad cu istraziti kod stavljanja Sonica. Znaci, zacrtam ga markerom i pritisnem Sonica gore? Ima jos koja metoda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nešto ti slabo ide taj proc, a to što je box cooler, nema nikakve veze, a proc očito nije konkavan kad su temp sasvim ok tijekom Primea. Ploča može izdržati preko 450mhz fsba, memorija u najgorem slučaju da ide oko 950 i 2.2v, tako da bi proc trebao ići na 3.2ghz kao od šale... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
Mema na CL5, logično, sa opuštenijim latencijama će ići više. Za 24/7 rad ti preporučam da staviš proc na 2.8GHz (def. ili ako je moguće i niži napon) i memoriju na 800MHz na 4-4-4-12, 2.0v. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
|
Nećeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
http://links.hr/index.php?naziv=Hlad...kl=050.907.032 Eto ga, konacno je doso. Sutra vjerojatno idem. Da uzmem Ceramique ili Silver? Dal fan mate valja ista? Jedan CM je dosta na sonicu? U sredini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium moderator
|
Razer ti je sve rekao, samo bih još htio dodati da i Ceramique ima prednosti - jeftinija je i lakše se razmazuje i skida sa procesora (i prstiju!) ![]() A razlika je minimalna (u korist Silver 5). Pa odluči što ti je bitnije ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Ma, Ceramique ce biti, tak i tak je to Sonic, a ne idem na extremni clock. Mozda cu ici do max koliko mi nije stetno za komponente. Dakle Ceramiqua imam sigurno dosta za grafu, NB, SB i CPU, jelda? A evo i košarice. ![]() Pitanja još par. 1. Uzet ću ove 80 cm ventove (valjda su tihi), jesu li? Kontrolirat cu 2x venta sa jednim FM i 2 x sa drugim. 2. Dal mogu na ovim CM odrezat te ledice? Ili ih nekako zamaskirat da ne svijetle? 3. Dal sam dobro izabrao? 4. Uz ventove dobim onaj MOLEX kojeg mogu spojit na FM pa sa FM ovaj Y Sharkoon pa na ventove? Radi tako? ![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 16.09.2007. u 21:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]() 1. Vjerojatno CM nisu loši, no ako te smetaju LED-ice, zašto ne bi uzeo Sharkoon? Sharkoonovi su provjereno (koristim ih) tihi a relativno jeftini. 2. Za CM ne znam, provjeri na stranici proizvođaća. No Sharkoon se spaja na 3 pin konektor 3. Pa jesi da, ali rađe uzmi Sharkoon jer se odmah spajaju u FanMate bez kemijanja sa adapterima. ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Koji Sharkoon? S? Rekose neki da ne pusu dosta. Jedan 80 mi ide na kraj kucista (da izvlaci iz Sonica), jedan na pocetak (nervira me ovaj neki nepoznati japanski), jedan na graficku da puse po memoriji. I ovi se vjerojatno spajaju na 3 pin. E, sad kako pusu? Reci dal je ok za moje zelje (ove gore). Hvala. BTW. Ako cu smanjit cijenu na ovim CM manjim, mogo bi na jedan Silent Eagle za Sonica? ![]() EDIT: Ili da uzmem M pa da ga kontroliram sa FM? EDIT: Zna li itko koliko W trosi ovaj system fan? Nova tablica: ![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 16.09.2007. u 22:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium moderator
|
Ma pušu sasvim O.K.. Opet, ne možeš očekivati neku tišinu i da puše ne znam koliko jako. Za takve stvari moraš izdvojiti više novaca, recimo za Scythe S-Flex ventilatore, Papst, Nexus itd. Bit će ti sasvim uredu ![]() Pa uzmi Silent Eaglea ako baš hoćeš jednog ![]() Neloša ideja, pa kad ti zatreba, samo ga (ih) ubrzaš. Troši možda oko 6W. Ne više od toga. Ugl., pisat će ti na kutiji ventilatora koliko troše, pa ih pitaj mogu li te pokazati kutiju. Mislim da moj troši oko 4W, ali fakat nisam ziher (0.25A).
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ej ekipo! Ne znam je li ovdje dobro pitati,ali ako se slazete... Naime probao sam klokati svog C2D 6300 slijedeci upute "masnog" iz njegovog posta overclock na p5b deluxe jer tu plocu imam (wi-fi verziju),ali ne znam nista o tome pa,shodno tome,nije uspjelo.Sve sam sam podesio kako on kaze,osim sto za dram on kaze djelitelj za memoriju,a ja mogu birati samo brzine: 667 ili 800...Memorija je Corsair ddr2 800 cas5. Ne dize se brzina proca,ali se dizu naponi,cini mi se... Moze li mi netko u par koraka objasniti slijed klokanja? HVALA! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
.
|
To 667, 800 i jesu djelitelji memorije (samo što pokazuje krajnju brzinu memorije). A da bi našao max proca, spusti dotični na najmanji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Dakle spustim vrijednost,tj mnozitelj memorije na najmanje i dizem cpu frequency,pocetni je 266.To je to?Kada znam da ne ide dalje,tj kada je vrijeme za dici takt meme? I u kolikim koracima da dizem cpu frekv., po koliko Mhz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
.
|
Da, staviš djelitelj (ne množitelj) memorije na najmanji (vjerujem da je najmanji 533), i polako dižeš. Dizanjem FSB-a dižeš i frekvenciju memorije. Kad vidiš da staje polako diži voltaže memorije i procesora. Nisi napisao koju memoriju imaš? (Ako je neka value tipa Kingmax nemoj joj davati više od 2.2v i to samo za bench). |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Eto, konacno sam ovo spojiio... A sad, sumnje. Na plocu mi pase samo da su toweri onako vodoravno. Pa sam polegnuo Silent Eagela na to. ALI. Sa zadnje strane kucista sam stavio da ispuhuje, a gore opet imam napajanje, tako da svatko tjera na svoje, imate kakvu ideju kako rijesit to? Silent Eagle puse po grafickoj sa ST. Sve je skoro necujno. Trenutno idle 40-37 (SE na najmanjim okretajima), load 51-48 (najmanji okretaji). Komp mi je otvoren. 2,66 Ghz. Jel to ok? Sonic je leden da ledeniji ne moze biti. Mozda sam krivo pastu nanio ili krivo pricvrstio? Cak i kad povisim vent na max, temp ostaje ista. BTW: sa ovim ventom mi je temp hardova otisla sa 32 na 38?! Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 18.09.2007. u 02:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Evo pokusao sam kako si mi rekao Razer,jos sam nasao da se napon jezgre dizao jer sam ga stavio na auto,no ni sada ne ide.Napon sam stavio na 1.225 ili 1.25,jer manje vrijednosti nema,fsb ili cpu frequency sam podigao na 280,memoriju ili djelitelj sam stavio na 533.U cpu-z mi pise da je vcore 1.2 (!), a bzina je i dalje ista - Fsb 266,1866 mhz. Memorija je Corsair 800 cas5,dakle 5-5-5-18.Kakve postavke da upisem za nju?Ja sam upisao prema stickyju od masnog.Sto je sa speedstep?Da li da to iskljucim ili ostavim ukljuceno? Evo trudim se,citam i trazim vec dugo,ali nema nigdje "overclock for dummies",a izgleda da mi upravo to treba, korak po korak vodic.Unaprijed hvala za trud i strpljenje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|