|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
OC-ing 2.6C
Pozdrav svima ! S obzirom da sam frishki na forumu unaprijed molim za razumijevanje. Daklem, kao što možete dolje niže vidjeti, imam to što imam. Nisam se do sada upuštao u overklokanje iako mi PiSi-ji nisu bash tak strana tema. U zadnje vrijeme sam, stjecajem okolnosti, malo njuškao po forumima ovog tipa i nekak sam postao zaintrigiran. Za početak molim neku dobru dushu da mi preporuči kaj bi se dalo sve izvesti s tim strojem glede overklokanja, a da se ne pretjeruje. Svima će, vjerojatno, prvo u oko upasti loš vent., no poduzimaju se koraci (čitaj: skupljaju se kunichi) za nabavku boljega. Razmišljam o Zalmanu CNPS 7000A CU. Koliko čitam i vidim, beštija je zaista impresivna u svakom pogledu (gabariti, težina, cijena). Isto tako, čitam na njihovim stranicama da kada se tih 773 grama bakra i ostalih elemenata u tragovima pospaja i pričvrsti, da treba pripaziti prilikom prenošenja stroja. S obzirom da tu i tam iskrsne neko kLANnje kod frendova, te da kućište, koje je samo po sebi teško ko sam vrag, treba i prevesti do tam… kaj mi je činiti? Ima li netko iskustava s tim hladnjakom ili možda zna za neku alternativu? Lakšu možda, a jednako funkcionalnu. Unaprijed se zahvaljujem na svim konstruktivnim prijedlozima ________________________________________ Asus P4P800 Deluxe (BIOS 1012) Intel P4 2.6C sa stock coolerom Kingmax SuperRAM 2x512 MB DDR433 (2,5-3-3-6) ASUS GeForce 4 FX 5600 Ultra, 128 MB IBM 30 GB, 7200rpm, 2 MB cache, UDMA-100 Maxtor 120 GB, 7200rpm, 8 MB cache, S-ATA Thermaltake Xaser III Black SUPER Tower V1000A DVD Pioneer 106S CDRW Plextor, 52/24/52 (blek edišn) Mouse Logitech MX500 Windows XP (SP1a)
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
U biosu digni FSB do jedno 230 za početak, malčice digni VCore napon i zaključaj PCI/AGP sabirnicu, Ako ti se tako ne bude diglo, probaj povečat napon na VDIMM (memorija) ili stavi omer za memoriju 5:4
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Još jedno pitanjce: s obzirom na FSB (230) da li će memorija raditi u sinhronom modu sa FSB ako je omjer 5:4. Ili to nije tako važno? THX
![]() |
![]() |
#4 |
od LemilicE
|
Trenutno ti je Vcore na 1.525V. Probaj bez dizanja, ako nije stabilno stavi ga na 1.575, ako i dalje nije stabilno onda stavi bolji cooler. Nemoj zaboravit kad kupiš Zalmana kupit i neku poštenu termalnu pastu. Preporučam ArticSilver5. Moraš nanjet ultra tanki sloj paste. Nema veze da li ti je memorija na sinhrono ili ne. Normalno da će radit sporije na 5:4, ali nije ovisna o sinhronom radu kao kod AMDa. Misli da bi ti memorija koju imaš trebala radit na 1:1 tj. na 460MHz sa standardnim postavkama, ali digni voltažu memorije na 2.8V. To je to
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
|
Digni i voltažu AGPa, VAGP(q) na 1.65V zbog stabilnosti grafičke
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
ZM80C.
![]() |
![]() |
#7 |
od LemilicE
|
Grafička ti se neće više zagrijavat jer ne dižeš njoj voltažu, nego voltažu AGPa jer kad povisiš FSB dolazi do večeg protoka podataka iako si zaključao AGP/PCI sabirnicu, pa je poželjno da se digne voltaža na 1.65 zbog stabilnosti AGP porta.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stoka
Datum registracije: Dec 2003
|
Možeš garant stavit na 231 (ako ja mogu sa svojim sl6ws) i to sa defaultnim naponom (1.525) bez ikakvih problema! Mislim da nebi trebao dizat napon agp-a preko 1.6, a meni memorija radi na 2.7 neznam kako radi od 512mb (mozda vuče više ![]() Ja ga držim cijelo vrijeme na 3ghz a temp ni se nikad nije digla preko 56 dok je idle 39!! Naravno ali sad ču složit nešto s peltom!! Nadam se da nemaš SL6WS
![]() |
#9 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
Neka stavi na 1.65 jer ploča tako i onako undervolta (realno je manje nego što piše), 2.8 za memoriju nije previše
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stoka
|
![]() To je moj!!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
>>>
Datum registracije: Oct 2001
|
Ja imam isto to sranje SL6WS ![]() Nede FSB preko 230 da ga jeb..., a nije da nisam probavao sve i svasta u granicama konvencionalnog overclockinga ![]() Znaci to je potvrdeno da je ta serija los overclocker? Sad vrtim na 3 GHz, omjer 1:1, malo podignuta voltaza proca i RAM-a...idle ~26, load ~44-47 stupnjeva celsiusa, stock cooler!
Ubuntu 8.10 cpu Intel Q6600 @3GHz (333x9) w/Scythe MINE Rev.B - 29C idle mbo Gigabyte P35-DS3 ram 8GB Kingston DDR2 667MHz gpu Asus EN9600GT hdd 2xWD3200AAKS - RAID1 case Chieftec BX-03B-B-B psu Fortron BS 400W |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
od LemilicE
|
Sorry, ja sam kriv. 2.4C je WF, WR i Z3 What a mistejka to mejka!
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
SL6WH Filipini Jel' to O.K. proc.? Gledam bash na overclockers.com. Zgleda mi da ljudi furaju dobro s takvima.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Kelle, tih 56 stupnjeva... nije li to malo preveć?
![]() |
#15 |
Premium
|
S obzirom da se nitko nije javio budem ponovio molbu, a vezanu za Zalmana. Navodno to čak ni ne ide na svaku ploču radi nekakvih držača. ASUS P4P800 deluxe + Zalman Jel' to dobitna kombinacija? Iskustva? Anybody? Unaprijed za(h)valjujem ![]()
![]() |
#16 |
od LemilicE
|
Zalman je odličan izbor (pogotovo onaj koji je cijeli od bakra). Odi na Zalmanovu stranicu i mora ti biti spisask sa kojim pločama je cooler kompatibilan
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
... mogel sam to napravit i prije posta, ne?
![]() |
![]() |
#18 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ja sam ga imao jedno vrijeme na svojoj Asusici iako sam morao odrezati dio onog di se šarafi jer su one proklete bombe oko socketa smetale. Mamicu im. ![]() Samo pazi kad ga prenosiš. Malko je težak. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kućište nisam vagao od kada je "napunjeno" ali znam da prazno ima 17 kg. (treba to sve cukat na kLANje) ![]() Morat ću malo zgruntat kak bi se to dalo još dodatno učvrstiti. Da mi se ne dogodi... upalim kamtu... piii! piii! piii! piii! piii!..., a bogec leži, jadan, na dnu kućišta sa Zalmanom na leđima. Narafski, polomljenih nogu. ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Eto..., Zalman kupljen..., postavljen. Nisht nisam trebal prepravljat, rezat..., divota jedna. ![]() Evo nekih postavki i rezultata testova koje sam do sada uspio napraviti. Postavke BIOS-a su slijedeće: AI Overclock Tuner: Manual CPU External Frequency: 240 Mhz DRAM Frequency: 400 Mhz CPU VCore Voltage: Auto DDR Reference Voltage: 2.75 V AGP VDDQ Voltage: 1.60 V Performance Mode: Turbo DRAM Timings by SPD: Enable Memory Acceleration Mode: Enable Aida32 (v 3.90): Memory read: 4983; Memory write: 1947 Sisoft Sandra (v 2004.10.9.89): Memory Bandwidth Benchmark: 5397/5350 BurnIn: - CPU Aritmetic Bench - CPU Multimedia Bench - Memory Bandwidth Bench - Run 5 Times - Priority – High - Min. CPU Utilization – 100% Temperatura proca nije prelazila 43.9 °C Molim vas za mišljenje da li je ovo OK i da li eventualno ima još mjesta za neka poboljšanja THX
![]() |
#21 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Memorija ti može ići i preko 470 uz napon od 2.8 do 2.9V. Imaš dobru memoriju i šteta je da radi na 400 Mhz. Ak ti proc radi na ovoj frekvi uz default napon onda ga možeš još dignut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
hvala na konstruktivnim prijedlozima -->
btw: evo još malo brijačine... Dokazi! Ne obećanja! ![]() Killer --> hvala na konstruktivnim prijedlozima
btw: evo još malo brijačine... Dokazi! Ne obećanja! ![]()
![]() |
#23 |
Stoka
|
Do toliko ja uspijem natjerat svoj proc i memoriju (cpu core 1.575) i radi stabilno ali je glupi clock i jako se grije jer je još uvijek stok cooler ![]() Što ti ide samo toliko malo?? Trebao bi ti ići bez beda na fsb = 250 fsb/mem = 5/4
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
S obzirom da to delam prvi put u životu..., zadovoljan sam. Za sada. Prvo nek' ja vidim da to sve dela kak spada i da je stabilno. Mislim, ono..., da nema rušenja, da benčmarkovi ![]() btw: to s fsb-om budem svakako probal, a da li bi onda i fsb/mem mogao možda ostavit na 1:1? Ili je to preveć za memoriju? Pa da vidimo čija majka crnu vunu prede. ![]()
Sve što je dobro, ili je ilegalno, ili je nemoralno ili deblja Zadnje izmijenjeno od: punisher. 14.02.2004. u 23:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
nece ti kingmax radit preko 490 MHz, brijem da su ga decki natjerali do 496, al nisam ziher znaci 245+- par MHz FSB-a i to ti je omjer fsb/ram 1:1, cim ti FSB prelazi 250 MHz, moras stavit omjer 5:4 a sto se tice stabilnosti, skini si prime95 i izaberi stress test i pusti da ti radi min 2-3 sata i ak je sve ok, moze se reci da ti je komp stabilan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Mislim da je max kingmaxa 496mhz na 3-4-4-8 na 2.8V,ima test u predzadnjem Bugu(onaj sa DVD-om),ti probaj barem 470,jer Intelu nisu toliko važne latencije koliko sami megaherci memorije ![]()
![]() |
#27 |
Stoka
|
ne vjerujem da će ti memorija ići preko 243 (486 ![]()
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#29 |
od LemilicE
|
Masni: svaki CPU je drugačiji bio on istog serijskog broja ili ne. punisher: Taj tvoj proc ide na 3.4 100%, pa namjesti tako i stavi omjer 5:4. Imat ćeš slabije rezultate u membenchevima, ali će ti komp brže radit (ostali test programi)
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|