|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Internet na Linuxu
Ovako, imam problem kod namještanja mreže na linuxu Suse 10.2. Stanujem u studentskom domu i za spajanje na internet koristimo program SecureW2. Neki dečki iz doma su uspjeli napisat skriptu za ubuntu ali ne i za suse 10.2. Dali mozda netko zna kako bi to trebao konfigurirati?! Znam da se treba koristiti program wpa_supplicant koji je integriran na suse-u ili xsupplicant iznad verzije 0.8b. Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Pejstaj tu skriptu za suse. Radio sam na ubuntuu sa wpa_supplicantom pa ti mogu možda pomoći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo skripte: #!/bin/sh echo "Unesite korisnicko ime: " read username echo "Unesite lozinku: " read pass cat > /etc/wpa_supplicant.conf << EOF ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant ctrl_interface_group=0 ap_scan=0 network={ key_mgmt=IEEE8021X eap=TTLS identity="$username" password="$pass" phase1="auth=PAPÂ password=$pass" phase2="auth=PAPÂ password=$pass" eapol_flags=0 } EOF echo "wpa_supplicant.conf kreiran!" cat > /etc/init.d/wpa_supplicant << EOF #!/bin/sh # Start/stop the wlan_supplicant daemon. WPA_BIN=/sbin/wpa_supplicant WPACLI_BIN=/sbin/wpa_cli test -f \$WPA_BIN || exit 0 #LSBNAMES='-l' # Makni komentar za LSB podrsku u /etc/cron.d/ . /lib/lsb/init-functions case "\$1" in start) \$WPA_BIN -Dwired -B -ieth0 -c /etc/wpa_supplicant.conf ;; stop) \$WPACLI_BIN terminate ;; restart) \$0 stop \$0 start ;; *) echo "Usage: /etc/init.d/wpa_supplicant start|stop|restart" exit 1 ;; esac exit 0 EOF echo "/etc/init.d/wpa_supplicant kreiran!" chmod 700 /etc/wpa_supplicant.conf chmod 755 /etc/init.d/wpa_supplicant chown root.root /etc/init.d/wpa_supplicant echo "Dozvole pristupa datotekama promijenjene!" ln -f -s /etc/init.d/wpa_supplicant /etc/rc2.d/S20wpa_supplicant ln -f -s /etc/init.d/wpa_supplicant /etc/rc3.d/S20wpa_supplicant ln -f -s /etc/init.d/wpa_supplicant /etc/rc4.d/S20wpa_supplicant ln -f -s /etc/init.d/wpa_supplicant /etc/rc5.d/S20wpa_supplicant ln -f -s /etc/init.d/wpa_supplicant /etc/rcS.d/S03wpa_supplicant echo "Linkovi kreirani!" #nano /etc/wpa_supplicant.conf echo "Mreza je podesena!" echo "Restartajte svoje racunalo i uzivajte u internetu ![]() exit 0 Ovaj dio skripte se ne poklapa sa suseom i ubuntuom: ln -f -s /etc/init.d/wpa_supplicant /etc/rc2.d/S20wpa_supplicant ln -f -s /etc/init.d/wpa_supplicant /etc/rc3.d/S20wpa_supplicant ln -f -s /etc/init.d/wpa_supplicant /etc/rc4.d/S20wpa_supplicant ln -f -s /etc/init.d/wpa_supplicant /etc/rc5.d/S20wpa_supplicant ln -f -s /etc/init.d/wpa_supplicant /etc/rcS.d/S03wpa_supplicant Na tom dijelu mi baca greske. Ali mislim da to nije jedino sto ne valja.. Nadam se da ces moci nesto napraviti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Zakomplicirana je skripta do bola i puna nepotrebnih gluparija, kao onaj reboot na kraju. Ne radi se tako na unixu! Malo mi je teško sad ovako skužiti što točno treba za to u domu. Probat ću ti pomoći svejedno. Svakako moraš imati wpa_supplicant paket za početak. http://www.inet.hr/~vniksic/wpa_supplicant.conf Downloadaj ovaj file, promjeni tvoj-username i tvoj-password sa ispravnim podacima. Kao root ga ubaci u /etc/ direktorij. Tada kao root pokreni sljedeću komandu: /etc/init.d/wpa_supplicant start Ako to uspije i ne baci nikakve greške probaj onda pokrenuti kao root dhclient eth0 da proba pokupiti IP adresu od servera. Ako to ne prođe probaj /etc/init.d/networking restart za svaki slučaj. Ako se uspješno spojiš na net napravi symlink u /etc/rc2.d. To napraviš da kao root odeš u dir /etc/rc2.d i napraviš sljedeće: ln -s /etc/init.d/wpa_supplicant S20wpa_supplicant Evo, nadam se da će proći, ako ne, javi greške pa ćemo probati još nešto. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|