|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ZALMAN CNPS7000B
imam malo pitanjce... došao sam u posjed neke sitne love i dobio kučište,kupio 120mm vent i sad mi je ostalo samo da kupim pošten hladnjak za procesor i da napokon bude TIŠINA u sobi. imam AMD 2500+ barton(nekad ga clocknem na 3200)socket A(462) i htio bi staviti ZALMAN CNPS7000B. sad imam pitanje dal je dobro uzeti AlCu verziju ili Cu verziju.razlika u masi baš nije zanemariva,skoro 40% je teži bakreni.ili imate neki drugi bolji hladnjak za ovaj procesor? cijena mu je 175kn za AlCu verziju i oko 212kn za Cu verziju.vaši prijedlozi mi trebaju čim prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ti Zalmani su bucni ko avioni na 12V, dok su na 5V ok. Ako jako brijes na tisinu ne gine ti prtljanje i zamjena venta nekim boljim 92mm. Za socket A nemam pametnijih prijedloga, ponuda je katastrofa. EDIT: Nemoj otvarat istu temu na vise mjesta i ako hoces jos nekaj dodati prije nego ti je netko odgovorio, koristi tipku edit umjesto da pises jos jedan post. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
![]() šmrc?!! glasni su? a da se taj ventilator kak zamjeniti???? kaj se tiće toga da sam otvorio na dva mjesta... pa kad nema točno gdje bi trebao staviti ovu temu.bar ja nisam skužio gdje da stavim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
da taj Crappy zalman definitivno nije najveselija kupnja, ali nazalost izbor Socket A coolera je takav kakav je-nikakav, jedino ako jos negdi ima starijih verzija sonic tower-a, mislim da su oni isli na Socket A, je da je takav cooler overkill za tvoj proc, al mogao bi ga hladit pasivno pa nemas troskova za vent a i buka je manja
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle neznam... Ja samo znam da je podnožje za 7000 i 7700 isto za s939 dakle na istim mjestima i iste veličine su kopče i rupe, e sad dal se da 7700 nagurati na Socket A nisam osobno isprobao ali ako se da 7000 moddati da paše onda bi morao i 7700 pasati istom metodom mada ako si probao pa znaš iz iskustva da nejde onda ok... A što se same veličine coolera tj podnožja i ostaloga (zapinjanje od elemente) pretpostavljam da to ovisi o ploči i caseu (radi napajanja) koji su u pitanju... Inače ako se daju složit kopče Freezer je definitivno way to go o tome nisam niti razmišljao...
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
kaj je to modanje????? mjesta ima taman za 7000,skoro da je na mm.u starom kučištu nije moga biti ni za lijek.zato u ovom novom Chietecu ima mjesta dovoljno.ma kad je procesor skoro na vrhu ploće pod napajanjem. sad sam gledao dimenzije od 7700...uh..jako veliko.za 20mm previše. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Mod(d)anje je mijenjanje izvornog oblika u tvoj neki vlastiti. Primjer: Zamjena ventilatora se moze nazvati modani cooler ,pravljenje vlastite kopce i montazom na "ne podrzani" socket se isto moze smatrati modanjem /etc Nisam siguran jeli ti imas mjesta za Zalmana jer ti moze smetati cooler od NBa (pasivac ) Bolje da ganjas Freezera pa si napravis kopce jer je puno bolji cooler od navedeng Zalmana |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
stavljen zalman 7000 al-cu... taman na milimetar ima mjesta od napajanja i pasivca na MB.tih i fino hladi.temp neide preko 46C ni dok je podignut takt.sad još samo da nekek utišam vent od napajanja. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|