Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.09.2007., 00:34   #1
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Password na log-on screen-u

Pozdrav..

Frendu se prilikom dizanja sustava (XP) počeo pojavljivat onaj log-on prozor gdje ga pita da upiše Username i Password...Inače nema pass.i to mu se dosad nije pojavljivalo.
Malo sam proguglao i vidio da se to zna desit kad Automatic update skine i instalira NETframework.2..i da se to kao da riješit da se u "Run" ukuca "control userpasswords2" i makne kvačica sa "user must enter a username and password to use this computer",,,,što sam mu i rekao da učini ,i to je napravio.
Izgled Windowsa mu se vratio na staro,t.j. default,želi ić u program files i kaže mu da je sadržaj Hiden (dobro to nije bed),sve pjesme i stvari koje je imao posložene,sad su mu totalno razbacane.....itd,,,,.

Zanima me zašto mu se micanjem te kvačice sve to isfuralo,,što se ustvari desilo???
greenfly je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2007., 16:39   #2
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.09.2007., 16:52   #3
Newmie
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor greenfly Pregled postova
Pozdrav..

Frendu se prilikom dizanja sustava (XP) počeo pojavljivat onaj log-on prozor gdje ga pita da upiše Username i Password...Inače nema pass.i to mu se dosad nije pojavljivalo.
Malo sam proguglao i vidio da se to zna desit kad Automatic update skine i instalira NETframework.2..i da se to kao da riješit da se u "Run" ukuca "control userpasswords2" i makne kvačica sa "user must enter a username and password to use this computer",,,,što sam mu i rekao da učini ,i to je napravio.
Izgled Windowsa mu se vratio na staro,t.j. default,želi ić u program files i kaže mu da je sadržaj Hiden (dobro to nije bed),sve pjesme i stvari koje je imao posložene,sad su mu totalno razbacane.....itd,,,,.

Zanima me zašto mu se micanjem te kvačice sve to isfuralo,,što se ustvari desilo???

Ja sam to isto napravio ali nisam primjetio da se nešto promjenilo...
Newmie je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 00:31   #4
mirkoB
Premium

mirkoB's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Kad makneš tu kvačicu, windowsi te pitaju za password od usera koji je trenutno selektiran. Ako mu je u tom trenutku bio označen neki drugi user i (frend) upiše njegov pass, logirati će tog drugog usera (taj dio nije najsretnije riješen).
Tom drugom useru su (po defaultu) skriveni program files itd.
Što točno misliš pod "totalno razbacane"? Nalaze se u istim folderima ali se sad vide u drugom redoslijedu ili ?

BTW početni problem se rješava tako da se nakon instalacije net frameworka napravi restart i ide ponovo na win update - microsoft je izdao zakrpu upravo za taj problem (onemogućavanje automatskog logona nakon instalacije .net fw).

| AVG Free 7 | SPF 5.6 | SS&D 1.4 | MBSA 2.0 |
| Firefox & Thunderbird 1.5 | MozBackup 1.4.4 | POPFile 0.22.2 |
| 7-Zip 4.32 | VMWare Player | nLite 1.0RC7 | Qemu 0.7.2 |
| PDFCreator 0.8.0 | Open Office 2.0 | Readiris Pro 8 |
| UltraVNC 1.0.1 | Media JukeBox 8.0 | Burn4Free 2.3 |

| Pentium D 805 | ThermalTake BigTyp 120 |
| Gigabyte G945P-S3 | 1024/667 Kingmax DDR2 | 160 GB Hitachi SATA2 |
| Enlight 430W | Antec Solution SLK3700AMB | OKI OL400w |
| XP Home SP2 zakrpan do jaja + Windows 98SE Virtual Machine |

| 178/81 |
| Cipele br. 42 |
| 35 godina |
mirkoB je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 02:17   #5
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Citiraj:
Autor mirkoB Pregled postova
Kad makneš tu kvačicu, windowsi te pitaju za password od usera koji je trenutno selektiran. Ako mu je u tom trenutku bio označen neki drugi user i (frend) upiše njegov pass, logirati će tog drugog usera (taj dio nije najsretnije riješen).
Tom drugom useru su (po defaultu) skriveni program files itd.
Što točno misliš pod "totalno razbacane"? Nalaze se u istim folderima ali se sad vide u drugom redoslijedu ili ?

BTW početni problem se rješava tako da se nakon instalacije net frameworka napravi restart i ide ponovo na win update - microsoft je izdao zakrpu upravo za taj problem (onemogućavanje automatskog logona nakon instalacije .net fw).
Bio sam danas kod frenda da mi on to pokaže..Restarta komp i stvarno mu se pojavi prozor sa dva prazna polja u koje mora upisati -Username i Password-

Daje mu opciju OK i CANCEL i odbrojava dane ,,kao imaš još 14 dana ,pa 13 ,12,11...itd. On je uvijek kliknuo na Cancel jer nije imao pojma što da napravi!!!
U user account-u je on (admin),,, i guest. Pri instalaciji Windowsa nije nikakav password pisao, već samo nick i vozdra.
Pogledam ja u Add or Remove, i vidim da nema "tri prebijena apdejta" .Nema Ništa...Pa mu ja puknem link od Vuca (autopacher ne znam više sa kojeg Thread-a)i instaliram sve critical,,oba NET.framework-a,....itd, restartam komp i opet taj prozor . Ne upišem ništa (jer nema pass.) i kliknem OK ....

i nema više te obavijesti Tko je ovdje lud???Što je to bilo?Zašto?Da li če opet? Frend me pita : Što si napravio??,, a ja : Umjesto Cancel,kliknuo sam OK. nemreš bilivit Bleir Uič Prođekt,,,....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno