|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
(riješeno) Ne znam gdje je problem, komp se ne boota
Imam mali(veliki) problem. Prošli tjedan uzeo komponente i ajde idem sve to sam probat složit. Uzeo sam matičnu gigabytovu ma69gm-s2h,proc x2 3600+, seagatov hard od 160gb, 1 gb rama od kingmaxa 667,napajanje je chieftec 350w, fali mi još jedna komponenta a to je grafa-koju još nisam uzeo. Uglavnom sve sam to pospajao,spojio još od starog kompa,dvd-dom i pržu. I dolazimo do problema, kad spojim monitor na bilo vga ili dvi izlaz na matilnoj nema mi signala na monitoru, kao da matična nema integriranu grafu a kolko znam ima, dakle komp se upali, zavte se ventovi,zavrti se vent od proca,sve ok, kolko mislim a na monitoru nemam signala, nemam blage kaj je, frend mi je rekao kao da možda nisam dobro stavio proc,jesam stavio sam gdje je ona strelica u kutu, na njega box, pritegnuo s onom ručicom i to je to! Ako znate gdje bi bio problem, odnosno zaš nemam sliku na monitoru, kad matična ima grafu integriranu??? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Da ti je loše stavljen proc javio bi ti se zvučni signal. Ako ti se nije pojavila slika a vrte se ventovi pokušaj malo ram prebrisat i ponovo uštekat, te nadam se da si od napajanja uštekao 12v tj ona 4pinski konektor u ploču. Te još porbaj izvadit bateriju van iz ploče na par minu da vratiš početne postavke, jer moguće da je tu ploču već neko koristio za testiranje gdje si ju kupio i ostale su postavke od nečega. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Mortal Da nikakav zvučni signal se ne javlja. Probat ću sutra ovo s baterijom i ramima. A pazi ovo nisam uključio 12v konektor, zato jer kad ga spojim nemogu upalit komp, odnosno kao da nema struje, čim ga izvadim modu ga upalit. Ma trebo sam dat da mi neko složi a ne za***avat se! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Slična stvar se dešavala kolegi. Kad je ukopčao napajanje za grafu, komp se nikako ne želi upaliti, a kad ga ne ukopča, onda se upali, ali kartica naravno javlja da nema struje. Na kraju se ispostavilo da kartica ne valja, tj da je radila kratki spoj, kako i domy veli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Znam da su različiti, ja sam to jednom liku i objašnjavao prije jedno tjedan dana, ali postoje svakava napajanja tamo vani i svakavi useri koji svašta uswpjevaju ugurat di netreba- samo mu velim - za svaki slučaj... ![]()
![]() |
#10 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
I bez paste procesor ti mora radit. Pasta je samo za bolju vodljivost temperature između proca i hladnjaka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
izvadi bateriju i onda vrati nakon 20-30 sec trebalo bi sve radit kod frenda je bila slicna stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Riješeno ljudi, hvala! Morao je bit uštekan 12v 4-pinski konektor, no meni je bilo valjda u kratkom spoju zato jer sam krivo okrenuo usb priključke od kučišta na matičnoj, sad je sve ok,dobio sliku. Neznam jel je bilo u bateriji no i nju sam izvadio, kak ste rekli pa stavio natrag.! Može lock! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|