|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Kako popraviti video kabel od monitora?
Pozdrav. Na jednom monitoru je netko nekim čudom uspio iščupati d-sub 15 konektor s kabela, tako je ostao bunt žica koje vire i strše i čekaju na montažu novog konektora. Monitor je Samsung SyncMaster793df Pokušavam na netu pronaći neke upute kako prepoznati koja je koja žica (signal). Na kabelu ukupno ima: 4 Koaksijalna kabela - R,G,B i jedan proziran 5 Tankih žica - žuta,naranđasta,bijela,crna i ljubičasta oklop - gnd Da li neko ima nekakav link gdje bi mogao vidjeti kojim redosljedom lemiti žice i provjeriti koji je koji signal? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Pogle ovdje: http://pinouts.ru/Video/VGA15_pinout.shtml |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pin Name Dir Description 1 RED Red Video (75 ohm, 0.7 V p-p) 2 GREEN Green Video (75 ohm, 0.7 V p-p) 3 BLUE Blue Video (75 ohm, 0.7 V p-p) 4 ID2 Monitor ID Bit 2 5 GND Ground 6 RGND Red Ground 7 GGND Green Ground 8 BGND Blue Ground 9 KEY - Key (No pin) 10 SGND Sync Ground 11 ID0 Monitor ID Bit 0 12 ID1 or SDA Monitor ID Bit 1 13 HSYNC or CSYNC Horizontal Sync (or Composite Sync) 14 VSYNC Vertical Sync 15 ID3 or SCL Monitor ID Bit 3 To sam već vidio. 1,2,3,6,7,8 pin su koaksijalci R,G,B i oklop. Ostaje još jedan koaksijalac s oklopom što bi bilo 13 i 10 predpostavljam. Sad mi ostaju 4,11,12,14,15 za signale i vsync samo što ništa ne mogu po bojama zaključiti ( 5 tankih žica ). Htio sam prvo pitati za savjet kojim redom da isprobavam i da li mogu oštetiti monitor sa pogrešnim signalima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Mislim da na šasiji unutar monitora, tamo gdje su ice sa kabela polemljene piše tocan raspored. Sigurno je da ta dva koaksijalca koja ostanu služe za sinkronizaciju, a pretpostavljam da su boje ostalih žica određene po nekom standardu, kao kod utp kabela. Ili kupi produžni vga kabel, razvali konektor koji ide prema graf kartici i vidi gdje idu te male žice. Trebale bi biti iste boje kao i kod tvog kabela. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.07.2007. u 00:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
http://www.repairfaq.org/sam/monfaq.htm#monicucmc Mislim da je ovo ono što sam tražio. Bacam se na lemljenje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|