|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() Prosle godine sam kupio Gigabyte GV-NX66T128D (NVIDIA GeForce 6600 GT) graficku karticu koja izgleda da ima masovni problem sa bukom koju proizvodi ugradjeni kuler. Srecom, imao sam garanciju, zamijenio graficku, ali nakon 3 mjeseca imam ponovo isti problem, kuler jednostavno bruji od brzine... To se ne desava uvijek, vec sa vremena na vrijeme kad mu padne na pamet. Garancija mi je istekla, tako da ovu sad ne mogu vise mijenjati. Nov kuler (VGA Silencer i sl.) kosta oko 25€ plus to treba namontirati... Ne znam sta da radim. Flashovao sam zadnji BIOS koji pise da ispravlja problem sa bukom: http://www.gigabyte.com.tw/Support/V...e=GV-NX66T128D medjutim, razlike nema... Kontaktirao Gigabyte, oni se prave ludi... Dodje mi da je zdrobim, a Gigabyte cu da bojkotujem! Jel mi moze neko reci kako da sve najbolje rijesim? Mozda neki unofficijelni BIOS ili hirurski zahvat sa podmazivanjem? Unaprijed hvala, T-Rex
AMD Athlon 64 3000+ Venice (E6) 2,7GHz (300*9) Arctic Cooling Freezer 64 Pro (S939) 2*512 MB Corsair XMS2 Pro DDR400 (CL 2-2-2-5-1T) (CL 3-4-4-8-2T = 300MHz ~ DDR600) 2.8V Asus A8N-E nForce4 Ultra Gigabyte GeForce 6600GT |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|