|
![]() |
#1 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Prvi AM2 i već mi je muka...
Došo i meni AM2 u ruke da ga sastavim napoon vdim svojim očima kao radi, komponente su sljedeće: MBO Asrock AM2NF6G-VSTA CPU AMD Athlon64 X2 3600+ BOX,socket AM2, Brisbane DDR2 PQI 512Mb 533MHz HDD Hitachi 80Gb SATA2 Codegen kučište 400W 12cm fan DVD±RW NEC AD-7173A, 18x, crni, Dual layer ± recording, LabelFlash Grafulju koristim integriranu s ploče,metnuo na 128mb.... I tako ada je sve posloženo,bios odmah metnuo na def., i idem snimati wndows xp sp2...format diska,full..i polago krece, odmah na početku buba eror da ne može nešto nači/očitati sa cda..i tako par puta na dugačijim mjestima...ništa prva zamjena umjesto dvdrw ide dvdrom...i opet isto... mjenjam dalje disk,umjesto sata metnem hitachi ata...prodem kopiranje filova,ali odmah u snimanj win baca rundll erorr...i nista opet... memoriju sam odvrtio memtestom + i nsta nije javljala, poslje ce mi doci druga da isprobam sa njom (kngmax)... nece po iskustvima u sličnim problemima,ako je netko imao,jel ja nešto griješim ili je stvarno nešto neispravno iliti se nešto kolje???? sve je novo novcata,otparano danas... prijedlozi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Sve si probao zamjeniti osim samog CD-a od Windowsa ? Probaj prošaltati SATA utore i IDE utore na matičnoj, možda je koji defektan... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Neki dan ja spajao jedan AM2 (isto sve novo), i kod paljenja konstantno poruka da upgrejdam bios sa origigi cd-a i ja stavim pa nis....nakon izgubljenih sat i pol, promijenimo memu i sve 5....Znaci probaj memu mjenjat ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Nije vrlo vjerojatno ni do optike ni do medija.Istu stvar sam imao sa X2 3800 na Infiniti nF2 m2.Isti simptomi, identicni.Rjesenje je bilo zamjena procesora ne za isti takav nego za 4200+ X2.Originalni procesor je 100% ispravan, radi na drugim plocama bez po' muke.Na DFI nema sanse.Probaj noviju reviziju BIOS-a staviti.Meni nije pomoglo, ti ces mozda imati srece sa Asrockom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ne znam kako je sa Asrockom, ali na staroj Gigabyte-ici S5 590SLI sam uspio instalirati tek kad sam stavio memu u druga dva dimma(3 i 4), a kad sam drugi put intalirao vratio u dimm 1 i 2, i tek je onda upalila instalacija. A opet kod treće sam promijenio SATA kabl po savjetu, čini mi se Domy-ja i bilo sve OK. Sad sam udomio DS3 s775 i e4300 i nemam nikakvih problema ( ostale komponente su iste kao i prije), tako da kontam da je am2 dosta problematična platforma, koja doduše kad se uštima radi super. Sve u svemu, kombiniraj.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja bi isto rekao da je do instalacije... Probaj promjeniti CD, i provjerit Image...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
riješeno...došao mars 1gb i stvar riješena sada radi o urica...a šta da sada radim sa ovom memom?? ne bi rekao da ne valja,vec je samo ptanje ne kombatibilnosti,bar tak mislim...glupo da sada šaljem i da mi vrate i kažu da valja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Probaj na drugom PC-u ali 99% sam siguran da je memorija u banani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Problemi su bili isto kao i kod tebe opisani. nadam se da pomaze cheers
Komp: A64x2(4400+); Corsair4x1GB; Seagate(SATAII) 250GB+Seagate(SATAII) 320GB; Gigabyte M56S-S3; (Sapphire Radeon 3870) Panasonic TV+NEC 20WGX2 lcd+Phillips220WS, zvucni entitet Yamaha+Audigy 4, Logitech G5+Saitek Eclipse II Audio na comp: Marantz SR-4600, Magnat Monitor 1000+Magnat 880, Denon AVR-1706+2monoblok, 1 seta DIY zvucnika (dynaudio drives), Techincs RP-F880 (8 godina stare slušalice) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Moze biti.Ali prije par dana sam probao jednu gygabte am2 plocu sa integriranom grafom i ubacio sam twinmos ddr2 i ista stvar se desavala. Stavio sam drugi twinmos ,potpuno isti,i pc je proradio. Znaci,moze biti do kompatibilnosti,ali lako moze biti i da je ram u banani,kao sto se desilo u mom slucaju. Nema pravila. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|