Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.03.2007., 19:51   #1
Guly
Krasan Momak

Guly's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Novi komp - "La Beštija"

2. Surfanje netom

3. Media Centar- Koristit će se kao TV, snimač tv sadržaja, DVD player, glazbena linija, izvor zabave i veselja

4. Obradu slika, možda i videa

Sve bi djelove kupio u linksu ili u nekoj drugoj butigi koja bi mi komponente donesla doma… to jest, da ne moram putovat u zg za komponente… u poreču ima samo hg spot, a ja osobno nisam previše zadovoljan njihovom ponudom… ali ako se nešto nađe tim bolje.

Zahtijevi:

KANTA

Procesor: obavezno INTEL, C2D

Grafička: obavezno DX10- nvidia

Maticna: Mislio sam na ASUS, ali moze i nesto drugo

RAM: 2GB, Kingmax, Crucial, moze i nesto drugo

HD: 320 GB, Seagate, Samsung, Hitachi… koji god, ali dobar

Kučište: Mislio sam na Sonatu od Anteca, sa ugrađenim 450w napajanjem, ali vidim da svi govorite da bolje uzeti odvojeno napajanje pa neznam… Sonata mi je ljepa, čuo sam da je i jako tiha.

Napajanje: Ako ne ugrađeno, Seasonic ili neš drugo tiho

Optika: Neki sa LS, Samsung, LG… ( razmisljao sam o uzimanju dvije przilice… zanima me koliko mi se to isplati?)

TV kartica: Nemam blage oko toga… samo znam da želim gledat (i snimat) satelitsku i ovu drugu tv sa obične antene ako je to moguće…

PERIFERIJA

Monitor: Samsung, wide, 20 - 22“

Tipkalo: Saitek ili Logitech, neko fensi tipkalo sa velikim enterom i hrvatskim slovima

Mis: Logitech, možda i razer

Zvucnici: 5.1, Logitech, Genius

Mislio sam da cijena sa pedeveom bude oko 14 000 kuna. Kao sto vidite, sve kupujem preko firme. Puno mi je isplativije.
Što se tiče klokanja, za sad ne planiram, možda kasnije dodam koji ventilator…
Molim vas da mi date što više savjeta i što više opcija kako bi se mogao odlučit jer ipak to nisu male pare… hvala svima unaprijed.

-->
Dakle… na ovom sam forumu nešto više od pola godine, i gledajući sve postove, teme, koje me zanimaju naučio sam jako mnogo o svijetu hardwera. Moja motivacija je bila ta šta ču si čim se preselim, odnosno oko 6. mjeseca, kupiti novi komp.
Stalno sam si slagao nove konfe u potrazi za „best buy“ pilom.

Molim vas da mi pomognete u slaganju mog kompjutera, bit cu vam zauvijek zahvalan

Komp ce služiti za:

1. Igranje igra : TES4-Oblivion, NWN2, Gothic 3--- tj. Performansama zahtjevne igre.

2. Surfanje netom

3. Media Centar- Koristit će se kao TV, snimač tv sadržaja, DVD player, glazbena linija, izvor zabave i veselja

4. Obradu slika, možda i videa

Sve bi djelove kupio u linksu ili u nekoj drugoj butigi koja bi mi komponente donesla doma… to jest, da ne moram putovat u zg za komponente… u poreču ima samo hg spot, a ja osobno nisam previše zadovoljan njihovom ponudom… ali ako se nešto nađe tim bolje.

Zahtijevi:

KANTA

Procesor: obavezno INTEL, C2D

Grafička: obavezno DX10- nvidia

Maticna: Mislio sam na ASUS, ali moze i nesto drugo

RAM: 2GB, Kingmax, Crucial, moze i nesto drugo

HD: 320 GB, Seagate, Samsung, Hitachi… koji god, ali dobar

Kučište: Mislio sam na Sonatu od Anteca, sa ugrađenim 450w napajanjem, ali vidim da svi govorite da bolje uzeti odvojeno napajanje pa neznam… Sonata mi je ljepa, čuo sam da je i jako tiha.

Napajanje: Ako ne ugrađeno, Seasonic ili neš drugo tiho

Optika: Neki sa LS, Samsung, LG… ( razmisljao sam o uzimanju dvije przilice… zanima me koliko mi se to isplati?)

TV kartica: Nemam blage oko toga… samo znam da želim gledat (i snimat) satelitsku i ovu drugu tv sa obične antene ako je to moguće…

PERIFERIJA

Monitor: Samsung, wide, 20 - 22“

Tipkalo: Saitek ili Logitech, neko fensi tipkalo sa velikim enterom i hrvatskim slovima

Mis: Logitech, možda i razer

Zvucnici: 5.1, Logitech, Genius

Mislio sam da cijena sa pedeveom bude oko 14 000 kuna. Kao sto vidite, sve kupujem preko firme. Puno mi je isplativije.
Što se tiče klokanja, za sad ne planiram, možda kasnije dodam koji ventilator…
Molim vas da mi date što više savjeta i što više opcija kako bi se mogao odlučit jer ipak to nisu male pare… hvala svima unaprijed.

Guly je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2007., 00:04   #2
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Do sestog mjeseca ima jos puno. Do tada izlazi i 8600 serija i ATi izdaje svoju DX10 seriju grafickih kartica, AMD se sprema,............
Sacekaj sesti mjesec pa onda vidi sta, kad, i koliko. To je moj prijedlog.
Oglas

Oglas
Staro 15.03.2007., 00:16   #3
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Otvori (ili bumpaj) ovaj thread sredinom / krajem petog mjeseca, ovo nema nikakvog smisla. Promijenit će se i cijene, a i doći će novi hardver n tržište do onda.

Ako misliš kupiti u sljedećih tjedan-dva drage volje ćemo ti preporučiti konfu, inače nema smisla (no ionako ti ne bih preporučio da kupuješ prije kraja 4-og mjeseca, budući da je Intel najavio snjiženje cijena C2D procesora 22.04.2007- a snjiženje će u nekim slučajevima biti i 30%).
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2007., 10:23   #4
Guly
Krasan Momak

Guly's Avatar

Hvala deckima na savjetu... cekam onda polovicu petog mjeseca. čirs
Guly je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori