|
![]() |
#1 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
USB Gigaset 108 brzina
USB stick se na SE555 spaja na 108Mbit, signal je "Excellent", ali mi se čini da brzina baš i nije. Kad to računalo koristim kao file server (na njemu se nalazi par fajlova od 2GB snimljenih Progdvb-om sa satelita) prebacivanje jednog od dotičnih fajlova traje 3 sata (na drugo računalo koje je spojeno kabelom na router) Zanima me kakve vi brzine postižete |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
|
Ako toliko vremena treba kako kazes jednostavnom računicom dobijemo da ti ide brzinom od oko ~ 200KB/s sto je jako slabo ukoliko ti je signal na "Excellent". Jesi probao sve prebacit na obican G standard (54Mbit) pa onda vidjet kak se ponasa?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
ja sam sebi doma postavio na super G static i u odnosu na obican standard ne postizu se neka znacajna ubrzanja. to je teoretski duplo veca brzina a meni za kopiranje nekog fajla treba skoro pa jednako vremena. to je cudno. zar nebi to trebalo brzinom biti ravno zicnom LAN-u 10/100?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Propali Amigaš
|
Ja imam nforce 6150 baziranu ploču, mislim da su svi portovi na njoj 2.0. Meni se čini da bi mogla biti jedna od ove 3 stvari (ili kombinacija) 1. USB port je 1.1, a ne 2.0 (kako provjeriti?) 2. ne koristim Odissey software nego samo gigaset drivere. Kako provjeriti da li možda kartica radi u ad-hoc modu (pročitao sam negdje da dosta kartica u tom slučaju spušta brzinu na 11mbit/s) 3. Gigaset USB 108 je smeće |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
s ovim trecim bih se slozio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
USB 108 na 54mbit modu. Seljenje MP3-ica sa burazovog kompa koji je spojen wireless-om isto na router (SE555; mrežna je neka noname wi-fi kartica sa podrškom za 54mbit-a), njemu je signal na ultra low uvijek, uglavnom uvijek je na jednoj crtici (ovo kaj je meni na max. svih 5 mislim) Brzina je bila ~400KB/s ![]() Uglavnom, ja se sjećam da sam imao oko 2-3MB/s prijenos sa USB sticka uštekanog u router prema mojem kompu preko wireless-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|