|
![]() |
#1 |
>>>
Datum registracije: Oct 2001
|
Komp blokiran (smrznut), niti reset ne pali!
A i nije rjesenje...evo o cemu se radi... VIA KT133 chipset, graficka Leadtek GF4 4200, Windows XP. Nakon duzeg vremena kako je komp idle (nekoliko sati), jednostavno se zablokira, ne moze se vratiti u desktop. Power saving je kompletno iskopcan osim monitora. U BIOS-u ukljucen ACPI, ostalo diseblano. VGA always on (i tu sam isprobavao razne postavke). Dakle kuzite, ne mogu vise "probuditi" monitor, tj. dobiti sliku. Probao sam 3 razlicita monitora, bili upaljeni, ugaseni, standby - uvijek isto, tako da do njih nije. Primjecujem da je i promet na mreznoj kartici obustavljen (ne blinkaju lampice). Za mreznu sam u windowsima isprobavao da ju se moze ugasit i ne, problem ostaje. Ako stisnem reset, cini mi se da se nista ne dogada, monitor i dalje blinka kao da je u standby. Moram bas ugasiti komp. Jedino kaj mi pada na pamet da bi mogao biti problem su nvidia driveri i VIA 4in1. Moze mi netko preporuciti ver. detonatora unazad godinu dana koja se pokazala kao najbolja i najmanje problematicna za GF4 i isto tako ver. VIA-inih 4in1?
Ubuntu 8.10 cpu Intel Q6600 @3GHz (333x9) w/Scythe MINE Rev.B - 29C idle mbo Gigabyte P35-DS3 ram 8GB Kingston DDR2 667MHz gpu Asus EN9600GT hdd 2xWD3200AAKS - RAID1 case Chieftec BX-03B-B-B psu Fortron BS 400W |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
za detonatore je sigurno 30.82 najstabilnija. definitivno. a za via? nemam pojma... iako imam via chipset rekao bih da nijedni nevaljaju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
>>>
Datum registracije: Oct 2001
|
Rijesio sam problem!!! ![]() Zaje**** su zadnji VIA 4in1 drajveri. Stavio sam v4.43 i sad vec tjedan dana radi bez greske. Inace to je zadnja verzija koja se preporucuje (ne od VIA-e naravno ![]() BTW da li znate da ljudi i dan-danas imaju problema s infinite loop u raznim kombinacijama i s najnovijim hardverom? ![]()
Ubuntu 8.10 cpu Intel Q6600 @3GHz (333x9) w/Scythe MINE Rev.B - 29C idle mbo Gigabyte P35-DS3 ram 8GB Kingston DDR2 667MHz gpu Asus EN9600GT hdd 2xWD3200AAKS - RAID1 case Chieftec BX-03B-B-B psu Fortron BS 400W |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|