|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Čemu tako jako loši rezultati???
AMD Athlon 3000+ na 2.7GHz(300*9) napon je 1.65V,temp je na full opterećenju oko 60C,mema je kingmax na 450MHz stock voltaža,ostale postavke meme nisu dirane...supr pi 1M 37sec...pa pobogu ekipa na takiv postavkama postiže 30sec..wtf is wrong http://img221.imageshack.us/my.php?i...nnnnnnnvv8.jpg http://img206.imageshack.us/my.php?i...nnnnnnnmy2.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Super Pi reza ovisi o dosta faktora. O samoj matičnoj ploči npr. i najvažnije o stanju operativnog sustava i broju pokrenutih procesa. Ako bi Super Pi vrtio na istim postavkama i svježim Win, definitivno bi dobio nekoliko sekundi manje! ![]() Tako da nije sve u samom taktu. BTW kolike su latencije memoriji?
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
latenicje i etc meme nisam dirao |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
bilo bi dobro da pogasis u task manageru sve programe... meni je jednom bio gg client (za igranje prek neta) upaljen dok sam radio superPI i rezultat je bio par sekundi veci nego kasnije kad sam ga zgasio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Avocado
|
mozda ti mema ne radi kako treba na 450. moze biti da on fino sve boota i sve radi prividno kak treba, a onda kad suppi malo potegne vise memorije, onda se javljaju greske. probaj sa omjerom za ddr, namjesti da radi na 400. ak ce bit bolje reze, igraj se sa memtestom da ustanovis koji je max takt meme |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
kad si pogasio everest, cpu-z, winamp i windows media player nisi dobio nista bolji rezultat?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
|
A piše ti AMD overclocker master ![]() U BIOS-u nađeš opcije Memory timings i CAS staviš na 2.5, RAS to CAS na 4, Ras Precharge na 4 i Cycle Time tj. tRAS na 8.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Pa da, samo si ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
ajd sada probaj ovako: udji u task manager i ubij sve procese koji ti ne trebaju tako da smanjis broj na njih 18-20 pa probaj onda benchat sad sam tek vidio da ti memorija radi na 2T odi u bios i postavi Command Rate na 1T sa svime ovime trebao bi imati vrijeme oko 34sec mozda malo vise, jer ipak ti mema radi u single channelu edit: ovako je kod mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
evo stavi cu na 1t pa da vidiomo edit..gdje se to stavlja..u biosu nemam nish tipa comand rate i sl. i nish mi nije na 2T ![]() Zadnje izmijenjeno od: Kimi. 14.03.2007. u 13:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Khm... vidim da imas GigaByte ploču. Kad uđeš u BIOS, moraš pritisnuti CTRL+F1 (ako se dobro sjećam) da bi dobio napredne opcije BIOS-a.
![]() |
#18 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#19 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Uz uvjet da su iste (mozda cak i ako su priblizno iste) latencije, 337MHz bi (IMHO) bilo bolje rješenje. Ali nekako sumnjam da su iste latencije, tako da se ne može izvući definitivni zaključak.
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
meni je isto bilo čudno i dotkno sam cooler kad je bio na 62C i nije bio vruć...onako bio je malkice topal(pasivini dio) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
išao je 3 puta za redom super pi 32M ![]() btw...gad neide više,ploča me zeza,a i mema nije bash nehs;al nema veze i tako sam putno dobio ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|