|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
celeron tualatin 1.3 i eventualno pasivno hladjenje
jel moze ovaj procesor radit pasivno hladjen, imam box cooler i nekako se ne usudim maknut ventilator? kucista nema, sve stoji na stolu i zapravo nema potrebe da radi pasivno ali eto, zanima me da li bi moglo i kako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
A ne kužim kako se ne usudiš skinut vent??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
pa da ne mu se nesto ne desi od pregrijavanja ![]() ono sto me zapravo zanima jel ima netko da je furao tulca pasivno ili se to ne preporuca, naravno mogu ja sad skinut vent i cekat da vidim kak ce se ponasat al ovo mi je jednostavnija i sigurnija opcija dodje netko i kaze ja sam probao i nepreporucujem ili kaze mozes nema beda ja sam svog tako vozio 24/7 pola godine i nista mu nije bilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
ja sam probao i to se poprilicno grijalo (skinuo sam vent na nekom TR kuleru, zaboravio sam tocno kojem)... eventualno da probas stavit neki veci/bolji pasivni hladnjak onda bi mozda cak i moglo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
hmm ok, thanks nadao sam se pozitivnom odgovoru, jel znas neki hladnjak koji bi mogao bit ok, nemam rupe oko socketa tako da jedino kuler s kopcom igra sad imam valjda box cooler od nekog celerona 900MHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Stavi SonicTower ili neku Scythe vjetrenjacu, trebalo bi ici pasivno, ali treba uloziti u dobar hladnjak!
![]() |
#7 |
Premium
|
steta, nemam bas love za novi cooler, a nis, ostat ce kako je i bilo onda thanks.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja sam Celera Tulca 1.2 i 1.3 na 1.8V furao pasivno sa Zalmanom 7000Cu sa izvadjenim ventom. Nista previse se nije grijao, po PNH metodi odokativno cca 50°. Zasto jednostavno ne probas preko SpeedFan-a ventilatoru smanjit broj okretaja ili ako nista drugo pomocu ovog: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22347
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
vidjet cu sto se da srediti kad kuciste neko skemijam ![]() probat cu onda sa par ventova na 7V napravit propuh pa vidjet kak ide, sad nemam nikakvih ventova viska, a ovaj ima onaj pin sta se kopca na maticnu i nebi ga trgao ... ugl, iscupao sam vent sad pa cemo vidjet, samo da ne zaboravim ![]() mislim da cu ipak ic na kraju na neku izolaciju kucista il nes, malo mi je panika sad, al nemogu si pomoc da ne probam edit: ovak, u minutu i pol je temperatura pasivca narasla sa "blago tople" na "mogu drzat 10sec prst na njemu", tako da od pasivnog hladjenja s box coolerom odustajem to sam mogao i odmah probat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jesi probao SpeedFan-om smanjit softverski brzinu ventilatora? Koju plocu imas za Tulca?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|