|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Dali je moguce?
evo ovako E4300 965p-ds3 kingmax 1gb (667)mhz x2 bios F6 kuler-Big typ 120 naime, neide mi preko 3,4 mhz, kako?zast? fsb kad stavim na 400 mema mi je na 800 i 0.2V vcore na 1,4(malo vise, sve sam probo) mema 4-4-4-12. i nece butat, dali je to do meme, vidio sam u postu tu negdje za bas ove moje meme ali od 512mb da su je dizali na cak 864mhz, dali je to zato sto oni imaju 512mb?na sta jos trebam obratit pozornost |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne kužim šta će ti C2D na višem taktu od 3.4GHz. Dosta su ti niske latencije, stavi CL5 i ostale mal digni pa probaj. To će ti valjd pomoć. Odvrti neki test stabilnosti dok je na 3.4GHz pa javi ovdje što se dogodi i vidjet ćeš jel nestabilan. Ako je, malo napona, niske latencije(već sam reko da podigneš), RAM ne da(reko si da ide na 864MHz) i eventualno MBO može kočit, al ne vjerujem da je ovdje taj slučaj. Aj sam javi što se događa, sretno!!!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
probaj dici latencije memoriji na 5-5-5-15 tu bi morala ici na 800mhz garant, ako ne pomogne onda probaj jos dici napon procesora stavi na recimo 1.5, nece mu nista biti za test barem pa onda vidi da li ide jos. Niti na tom naponu se nebi trebao pregrijavati pogotovo s tim hladnjakom cak ni za normalan rad. iako moze biti da jednostavno tvoj procesor ne zeli preko 3.2, nista strasno s obzirom da je na toj frekvenciji vec brzi od jednog x6800, onda ga vratis na 3.2 i spustis mu napon kolko ide i super, vec ovo je 78% boost u brzini proca, do nedavno osim par primjeraka u povjesti to nije bilo moguce skoro s nijednim procesorom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj podići i FSB/MCH napon za 0.1 V, ali to ne bi trebalo imati neke veze...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Strichek Moderator
|
@Antrax AMD ima taj problem da im procevi idu samo do jedne frekve i iznad neće. @Gagi Digni voltažu, NBa i FSBa i digni voltažu još procu jer sad ti je temp jezgri jaako mala pa nema straha. Latencije ako RAM ide preko 800MHz stavi na 5 5 5 15 i daj RAMu 2.10V. Trebalo bi radit ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
evo digo sam napon FSB/MCH za 0.01v a ramu mogu samo dati 0.01 0.02 0.03 i tako do 0.07v, dali mozda ima veze sto mi je kuler upiknut u pwr fan, a ne u cpu fan nisam ga mogo stavit u cpu fan zato sto je na maticnoj 4-pinski a od kulera 3-pinski pa, al nevidim da to ima ikakve veze, jel postoji jos neka caka za koju neznam ili sam dobio memu za k***c |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Nema nikakve veze cooler. E, šta će ti više 3.2GHz ili 3.4 ne kontam sad kolko jer si u prvom postu napiso 3.4. Dobro je domy reko, radi brže neg x6800. Kak ne moš dić napon više od 0.07V. Ne moš više niš odabrat??
![]() |
#9 |
Premium
|
ma netreba meni da on meni radi na 3,4, 3,5 ili 3,6 samo sam htio da vidim do kud ide zato jer sam vidio da bez beda ide do 3,6(mislim da je micek to napravio) napon mogu dignut kolko ocu ali napon za memu mogu samo 0.01 0.02 i tako do 0.07, nemogu stavit kao sto si reko na 2.10v ma dobro nema veze samo me zanimalo dosta je meni i 3,2 kako i sada radi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Default napon za DDR2 je 1.8 V i ako u BIOS-u staviš na +0.3 V, to je zapravo 2.1 V. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium