Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.02.2007., 13:30   #1
dapa
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Temperatura GF 6800 gs

Konf. je slijedeca: P4 D930, kingston 1Gb, ploca asus p5ld2-vm, hd wd sata 120Gb, modem motorola, monitor samsung crt 19'', graficka navedena, kuciste smartbox sa 2 ventilatora (naprijed, nazad) i napajanjem 400w.

Zbog neizdrzive buke ugradio pomenuta dva vent. (prednji ispod hd 8 i zadnji 12) preko speedfan smanjio brzinu vrtnje i jedno vrijeme je sve sljakalo, a onda se graficka pocela cudno ponasat. Prvo senzor GPU temp. kod pokretanja neke zahtjevnije igre (CoD2) blokira i pocne pokazivat neke nemoguce temp. sto detektuje everest i pcwizard, ali i drajver graficke.

Onda se senzori na grafickoj potpuno iskljuce. Pipanjem temperatura izgleda ok, kartica je sa svih strana mlaka cak i poslije duzeg louda. Takt GPU sa 425 padne na 300. Kad se komp. ugasi i upali ponovo, sve radi do nekog vremena.

Zatim sam instalirao nove drajvere (93.71 i 93.81 beta) i pocele su poruke tipa "nedovoljno napajanje na grafickoj" sto uzrokuje spustanje performansi i opomena da to moze skodit sistemu.

Ponovo reinstaliranje drajvera nije nista pomoglo.
dapa je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2007., 13:42   #2
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
pa napajanje ti je slabo očito, proc ti dosta troši... jesi li uključio molex u grafu(ako ga imaš)

i ovo bi trebalo ići na hardverske probleme
Buger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.02.2007., 17:51   #3
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
Da ne otvaram novi thread. Nokon procitanih sticky-a i po webu malo surfanja da li na 6800le utjece brzina proca.
Naime , kartica 6800le,12:6 utkljucana, 370/780 stock hladnjak. Score mi je 3706 3dmark05. Nekak mi se cini da bi to trebali ici vise. ili ne?
ako ju stavim na 384 koji je plafon i hladnjak na 100% score mi je tek neznatno veci. 3800. Da li bi nv silencer pomogel i volt mod za frekve 400/800 i da li bi 3dmark05 bio veci.?
Ili je proc plafon pa nema dovoljno juica za nju?
Staro 09.02.2007., 10:13   #4
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
bmp

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge