|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Temperatura GF 6800 gs
Konf. je slijedeca: P4 D930, kingston 1Gb, ploca asus p5ld2-vm, hd wd sata 120Gb, modem motorola, monitor samsung crt 19'', graficka navedena, kuciste smartbox sa 2 ventilatora (naprijed, nazad) i napajanjem 400w. Zbog neizdrzive buke ugradio pomenuta dva vent. (prednji ispod hd 8 i zadnji 12) preko speedfan smanjio brzinu vrtnje i jedno vrijeme je sve sljakalo, a onda se graficka pocela cudno ponasat. Prvo senzor GPU temp. kod pokretanja neke zahtjevnije igre (CoD2) blokira i pocne pokazivat neke nemoguce temp. sto detektuje everest i pcwizard, ali i drajver graficke. Onda se senzori na grafickoj potpuno iskljuce. Pipanjem temperatura izgleda ok, kartica je sa svih strana mlaka cak i poslije duzeg louda. Takt GPU sa 425 padne na 300. Kad se komp. ugasi i upali ponovo, sve radi do nekog vremena. Zatim sam instalirao nove drajvere (93.71 i 93.81 beta) i pocele su poruke tipa "nedovoljno napajanje na grafickoj" sto uzrokuje spustanje performansi i opomena da to moze skodit sistemu. Ponovo reinstaliranje drajvera nije nista pomoglo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
pa napajanje ti je slabo očito, proc ti dosta troši... jesi li uključio molex u grafu(ako ga imaš) i ovo bi trebalo ići na hardverske probleme |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Da ne otvaram novi thread. Nokon procitanih sticky-a i po webu malo surfanja da li na 6800le utjece brzina proca. Naime , kartica 6800le,12:6 utkljucana, 370/780 stock hladnjak. Score mi je 3706 3dmark05. Nekak mi se cini da bi to trebali ici vise. ili ne? ako ju stavim na 384 koji je plafon i hladnjak na 100% score mi je tek neznatno veci. 3800. Da li bi nv silencer pomogel i volt mod za frekve 400/800 i da li bi 3dmark05 bio veci.? Ili je proc plafon pa nema dovoljno juica za nju?
![]() |
#4 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
bmp
|
|
Oglas
|
|
![]() |