|
![]() |
#1 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Malo sam zbunje pa molim pomoc...
Dakle ovako, imam Kasda router, i do danas sam se spajao na net preko konekcije napravljene u Network Connections, no sad odjednom uopce nemoram to radit nego samo otvorim Operu i odma radi net i sve. Zbunjen sam zato sto se to odjednom desilo, nekuzim uopce kako : stoopid Kasdu sam rucno podesio u router nacin rada prij nekih 3 tjedna(i podesio rucno sve IP adrese), jel mozda zbog toga? Jer onako mi je bilo dobro kad sam trebao promijeniti IP adresu ponovnim spajanjem(RapidShare znate o cemu pricam...)
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa kad je baciš u router mod onda ne trebaš spajati. Ona je stalno spojena i sama se rekonenkta svakih 24h zbog IP adrese. To što si ti klikao na konekt u međuvremenu ništa ne znači jer je ona već nila spojena. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ugasiš i upališ Kasdu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Kasda nema disconnet/connect, ili ga resetirati software-ski preko sučelja, ili ga rukom isključiti i uključiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A zo...Ksadu čak i imam doma ali nikada nisam ušao u njene postavke. Sve mi je spojeno preko vanjskog routera pa nemam blagog pojma kako Ksada izgleda. I niti nemam želju vidjeti to govno iznutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
bolje ne pribjegavati opciji gasi/pali jer postoji mogućnost da ostanete "visiti" . bolje je napraviti software reboot unutar routera.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
80286
|
Znaci samo odem na 192.168.1.1 u browseru i Save/Reboot....hvala svima! EDIT: Ipak sam svoju dragu Kasd-icu vratio u bridge mode, kad budem imo ves kompova onda cu rzmatrat route mode ![]() Samo jedno pitanje.....sad kada je u bridge modu, jel mogu samo jedan ili dva kompa na net(jer ima 2 utora za iptv i dva kompove...)
Zadnje izmijenjeno od: rams. 05.02.2007. u 02:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Ako je bridge mode isto možeš sa više od jednog kompa na net u isto vrijeme ali jedan od njih (npr. komp1) mora biti konfiguriran za internet connection sharing i taj (komp1) mora biti upaljen i spojen na net da biš s nekim drugim kompom (komp2) onda preko njega (kompa1) išao na net. Kod toga nije stvar u broju porotva na switchu već u tome da kada je reouter (Kasda) u bridge modu onda komp koji se spaja na net dobije IP adresu od ISP-a i taj komp se logira na ISP-ov server sa tvojim jedinstvenim usernamemom i passwordom, te nije moguće da tvoj drugi komp ide na net direktnno sa istim usernemom i passwordom u isto vrijeme, već prvi komp mora biti spojen na net i podešenza sharing internet konekcije i onda drugi komp može ići preko prvoga na net. Nasuprot tome, u router modu tvoj router dobije IP adresu od ISP-a (zato upisuješ u roueter username i password) i onda svi kompovi u mrežio idu preko routera i onda ne mora biti podešen sharing internet konekcije niti na jednom kompu. U tom slučaju bi ti koristilo više portova na Kasdi tako da ne moraš kupovati switch (ako je broj kompova u mreži manji od broja raspoloživih portova na routeru).
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
80286
|
Hvala evo ![]()
|
|
Oglas
|