|
![]() |
#1 |
Guest
|
Mrežni kabel-problem??
Evo-iz naslova se vidi u čemu je frka?! Na internet se spajam preko kasde routera na kojeg su spojena 2 komp. Jedan je klasični stolni komp,star 4 god. i nema lan, pa je s routerom spojen preko USB-protok je 12Mbps i to radi OK. E sad,problem je s laptopom-ako spojim laptop s onim kablom koji se dobije zajedno s kasdom (Žuti,možda 1metar dužine) mogu se normalno spojiti i sve radi kako treba.Problem je nastao jer mi je zatrebao duži kabel,točnije 11 metara i sad se nemogu spojiti?? Laptop se spoji s routerom,napiše onu malu porukicu u dnu ekrana (LAN2 is now conected,speed 100Kbps....) i tada nastaje problerm?? Kad pokrenem DSL konekciju (connecting through WAN miniport...) nakon 20ak sec. izbaci mi poruku u obliku "Error 678,remote computer did not respond"... Sad mi nije ništa jasno-da taj dugački kabel nije ispravan nebi uopće uspostavio vezu s routerom,zar ne??Al kako onaj mali kabel spaja bez problema,a ovaj dugačni neće i neće???: hitthewa: hitthewa Zadnje izmijenjeno od: Bojanc. 18.01.2007. u 16:16. |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Provjeri kako je spojen taj mali patch kabel s kojim ti radi i po njemu napravi duži kabel. Naime, radi se o tome da li je mrežni kabel spojen kao "strait-thru" ili kao "crossower". Mislim da ti ne gine novo krimpanje tog dužeg kabela. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|