|
![]() |
#1 |
Osluškuje kučište
Datum registracije: Nov 2006
|
ventilator ne radi
pomoc ventilator na hladnjaku proca ne radi neki dan je struja nestajala par puta u minuti neke 3 min i od onda ne radi kupio sam novi i ista stvar nemam ni jedan na kucistu a na grafi je pasivni pomozite sta da radim novaca nemam (bozic nova znate i sami) a i stari misli da je procesor zalemljen za maticnu i da se ne mogu odvojiti i da ce morati i proc kupovati jel moguce hladnjak spojiti negdje drugdje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Izgleda da su ti na ploci spaljeni ti vodovi za napajat ventilator. Prodao sam bas jednu sa istim simptomima. Inace moze se spojiti. Odrezes onaj konektor sto ide na plocu i ogulis zicice, savines ih i ustekas u molex konektor(onaj sto ustekas u cdrom) Crnu zicu u crno, a crvenu u zuto, da se vrti na maximalnom broju okretaja, il crveno da se sporije vrti. Ima i tih adaptera za kupit, mislim da ima od zalmana za ispod 10kn. A sto se tice zalemljenog procesora, to jedino ak imas neki 386 il starije neznam kako su dolazile 486. Ili je to nesto stvarno opaljeno sto do sad nisam vidio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Osluškuje kučište
|
ma proc nije zalemljen al stari misli da je jer je zadnji komp koji je vidio iznutra bio onaj stari vodoravno polozen P1 mislim probat cu tako napraviti samo su zice crna žuta i zelena kako sad da spajam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
žuta ti je signal, nju nigdje nespajas u onaj molex. Samo crna u bilo koji crni, a crvena u žuto ili crveno. E da mozes ostaviti ovu žutu zicu , dakle da odsjeces samo crnu i crvenu, i onda tu žutu samu ustekas na plocu, a ove dvije u molex. Tako ce ti ocitavati broj okretaja. Mislim to ako ti bas treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ajd slikaj konektor da ne bi bilo još više paljevine...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
a on ima zelenu, nisam ni gledo, kako kaze covjek bolje slikaj ili daj ako ima na netu negdje slika. EDIT: http://www.alltests.de/hardware/revi...oll/molex1.jpg Evo tu imas standardan raspored i prave boje, pa svoj okreni tako, pa ces znati koja je koja. I jos jednom moje isprike sto nepazim: hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Osluškuje kučište
|
ma nema potrebe spojio sam i radi hvala svima |
![]() |
![]() |
|
|