|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
barton 2600+ overclock
asus a7n8x-e deluxe barton 2600+ kingmax hardcore 466 2x512mb zalman danas sam se malo igrao i pokusao malo clockati.. uglavnom digao sam fsb na 186mhz, bez dizanja vcore ili ddr voltaze. latencije memorije su na 2.0-2-2-5 uz iste latencije vec na 190mhz moram dignuti ddr na 2.8v a i onda je nestabilno.. cudi me da tako slabo ova memorija ide????? uglavnom za sad sam pustio, ali zanima dali je bolje ovako ili da dignem fsb na 200 uz nešto veće latencije (mislim da bi cak na 2.5-2-2-5 moglo raditi - nisam siguran, moram probati)... ???????? tnx : goood : ps. s cime bi mogao testirati stabilnost overclocka? treba mi i par bencheva za memu (da usporedim razne postavke) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
koliki ti je mnozitelj na procu? jel znas stepping? nemoj previse forsirati latencije bitno je da prvo trazis max takt proca, kasnije idu postimavanja latencija i drugih finesa, stabilnost testiras u prime95, occt, super pi, u everestu mozes gledati temperature, i benchati memu.. preporucujem super pi na 1M zavrtiti da vidis koliko mu treba, a za stabilnost 32M do kraja.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Latencije te zezaju jer AN7 ne voli previse niske latencije, najstabilnija je na 2-3-3-7 ispod 200MHz, a ako ides iznad 200 onda ti treba 2.5(nekad moze 2)-3-3-9(ili 11) za stabilnost. Ali slazem se s animatrixom, prvo pokusaj naci najvisi stabilan FSB a onda se zezaj s latencijama. Za test memorije preporucam memtest86+ sa boot diska (http://www.ultimatebootcd.com), a za stabilnost OCCT ili SuperPi 32M. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|