|
![]() |
#1 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Chudna Gigabyte-ova lista podrzhanih CPU-a
Opet nisam siguran ako otvaram thread na pravom podforumu pa, za sluchaj da se zeznuh - neka moderatori slobodno premjeste temu na odgovarajuche mjesto. U glavnom, rijech je zapravo o nedostatku problema tamo gdje bi ga (po sluzhbenim stranicama Gigabyte-a) trebalo biti. Anyway, nedavno mi je doshao u posjed Celer D335 koji NIJE naveden u Gigabyte-ovom popisu podrzhanih CPU-a za moj model matichne ploche. Ja ga ipak odluchih ubaciti (zamjeniti stali Celer 1.8GHz s novim), provjeriti ako radi. Rachunao sam, ako i spalim neshto - spalit chu svoju imovinu, nechu shtetu napraviti drugima vech...samome sebi. I, nekim chudom...sve radi onako kako treba. Igram igre, surfam netom, rippam muziku i...niti c od crasha (za sada). Ako mogu vjerovati onomu shto Everest kazhe, temp proca u idle-u je cca 38°C a u loadu ne prelazi 60. Napon jezgre na novom Celeru D je oko 1.35V dok je na starom procu bio oko 1.7 (dakle, napon je manji na novom CPU). Usput, shto se napona jezgre tiche, nemojte me drzhati za rijech. Za Celera D sam ochitao tih 1.35V u Everestu dok mi se za stari proc "chini" da je pisalo 1.7 jer pamchenje mi nije jacha strana. Pretpostavljam da bi prije "vechi" napon mogao napraviti probleme nego "manji", ili se varam?? Poslah mail i Gigabyte-u no sve mi se chini da chu prichekati dok odgovor ne stigne, pa bih volio chuti vashe mishljenje. Zanima me koliko mi je pametno ostaviti ovaj proc u mashini (obzirom na sve navedene detalje) i da li je uobichajena Gigabyte-ova navika da ima pogreshne podatke (konkretno - lista podrzhanih CPU-a za moju MBO) na svojim sluzhbenim stranicama?? Unaprijed zahvaljujem. Zadnje izmijenjeno od: Zaramoth. 13.12.2006. u 03:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
bilo bi kul kada bi se znalo o kojoj se ploči radi. inače, vjerojatno ti ploča ne podržava viši fsb ili tak neš da ti proc radi downclockano. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Killing monsters
|
Upz, zaboravih tu sitnicu. Procesor odluchih testirati bash zato jer mi matichna podrzhava FSB samoga Celera D (533). Inache, rijech je o GA-8TRX330 (ATi-ev chipset, NB: ATi RX330, SB: ATi SB300) i podrzhava FSB 400/533/800. A proc (po Everestu i bios-u) radi na defaultnih 2.8GHz. Upravo stoga shto su po FSB-u i ostalim sitnicama MBO & CPU kompatibilni, josh mi je chudnije shto ovaj proc nije na listi podrzhanih CPU-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Killing monsters
|
Mali update: Gigabyte-ov odgovor se sastoji samo i jedino od...upuchivanja na njihovu listu podrzhanih CPU-a i...to je to. WTF?!? Jbt ga, velike koristi chovijek ima od njih. Draga mi se chudi. Nije joj jasno zashto prigovaram kada mi mashina radi ispravno. A meni vrag ne da mira (sitnichava dusha, shto chu) pa bash zhelim otkriti je li problem samo u loshem azhuriranju Gigabyte-ovih stranica ili ipak postoji kakva opasnost da bi mi CPU mogao kasnije raditi probleme. Spomenut chu josh samo to da Celer D vech 5 dana radi bez ikakvih problema u mashini. I dalje chekam vasha mishljenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Moguće je da ti Prescott serija nije službeno podržana, ali ipak radi, kao što je slučaj sa mojom Abiticom (ic7mX3), na njoj je northwood celić radio duže od 2 god bez ikakvih problema (a piše da NIJE podržan). Ako sad nema nikakvih problema, ne vidim razlog zašto bi ih ubuduće bilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Killing monsters
|
Na slichan nachin i ja razmishljam. Ako do sada nije bilo problema, zashto bi ih bilo u buduchnosti. Ostavljam novog celera u mashini a staroga chu eventualno staviti na prodaju. Sad se samo nadam da ovime ne urekoh samoga sebe pa da za dan-dva ne primjetim chudan dim koji izlazi iz kuchishta ![]() Eto, to bi bilo - to. Josh jednom - zahvaljujem svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
nedavno sam stavio na jednu stariju Gigabyte-ovu 370 ploču isto tako proc koji nije na listi podržanih i sve ok... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|