Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.12.2006., 13:18   #1
Link
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
Problemi tijekom igranja...

Prvo mi se dogadalo ovo:
Prvo mi se nekad nakon paljenja igre i nakon igranja nekoliko trenutaka znao zalediti ekran i na ekranu pojaviti "prekrasne" sivo-crne debele titrajuce linije. Onda bi restartao komp i kad bi opet upalio igru, igrao bi bez problema. Sada sam igrao Just Cause i ovo mi se dogodilo - http://img237.imageshack.us/img237/7900/jcvw2.jpg . Sad idem potrazit neke novije drivere za svoj monitor i graficku. Ima netko nekih ideja il zna zasto bi se to moglo dogadat?

No, nedugo nakon onog prvog problema, opet se javilo isto: Onaj problem sam barem mislio da sam ga sredio...naime, instalirao sam najnovije drajvere za moju graficku. Skinuo sam ih i instalirao. Pokrenuo sam CoD 2, koji mi je isto srao s tim problemom ( zastekao mi je, stala slika i pojavile bi se sivo-crne-zelene titrajuce kockice po ekranu ). Za probu sam pokrenuo igru i presao prvi nivo i sve je radilo OK. No, izgleda da mi je dosao neki opasniji virus na komp ( zapravo ne znam sto se dogodilo, u tom trenutku nisam ja bio za kompom - samo sam cuo da se komp morao restartat i poslije se vise nisu bootali Windowsi - samo bi se pojavio mis, a ostalo je sve bilo crno ), Windowsi mi se nisu mogli dici i formatirao sam hard disk, tako da sam sve morao ponovno instalirat. I skinuo sam opet te drajvere koji su valja pomogli u COD 2 slucaju ranije. Instalirao Company of Heroes. I opet mi se javio isti problem. Poslije mi se pokazalo ovo ( uspio sam zagasit igru bez restarta kompa ) - http://img169.imageshack.us/img169/3416/untitledef2.jpg. U cemu je sad stvar? Javilo mi se i dok sam igrao UT 2004, nakon nekih 20ak minuta. Jedino mi se nije javljao taj problem dok sam igrao Football Managera 2007. Takoder, igrao sam malo i Gothic 3 i nije mi se javljalo to ( nisam bas previse igrao tu igru jel mi se nije dalo... ) A dok ne igram, to ili nesto slicno mi se nikad nije pojavilo. Kako to sredit? Ima netko ideja? Bilo kakvih, pomoc je stvarno potrebna, jel se radi o novom kompu. Mislim kako je graficka neispravna...vi? I jos moram reci da nakon sto bi slika zastekala, a meni se pojavile te sive-crno-zelene titrajuce kockice ( ok, kvadratići ), nakon nekog vremena, monitor bi izgledao ko da se iskljucio i ne bi vise svijetlio indikator zelenim svijetlom, nego narancastim.

Konfiguracija je sljedeca:
Procesor AMD Athlon 64 X2 4200+, dual core, sck AM2
Maticna Gigabyte M59SLI-S4, sAM2, nForce 590-SLI
Memorija 2x1 GB DDR2 ( 800 MHz ) Kingmax
Graficka Radeon X1650Pro
HDD Maxtor, S-ATA300, 160 GB/8MB/7200rpm
Link je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2006., 14:12   #2
F@NTOM
Darth Pope

F@NTOM's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
U igrama imas artefakte...jesi dizao takt grafickoj? Ako nisi vjerojatno polako krepava memorija na njoj...neka me iskusniji isprave ako grijesim. :P

Oglas
Staro 13.12.2006., 15:05   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako grafu nisi klokao, nosi je na reklamaciju.
Imam jednu ideju, ali nisam siguran u ono što ću sada reći. Koliko znam, većina modernih grafi zahtijeva dodatno napajanje koje se obično spaja direktno na nju. Nisam siguran ima li X1650Pro tako nešto. Ako ima, provjeri da li je taj kabel uboden u grafu.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno