|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Problem s (ponovnom) instalacijom WinXPa@SATA HDD
Danas sam probao reinstalirati Win XP i nakon nekoliko puta s razlicitim driverima (sve verzije Sil3114 koje sam nasao na sluzbenim stranicama) nisam uspio zapoceti instalaciju Win s porukom da ne moze naci HDD! Ploca je ova u sigu a HDD je Maxtor SATA od 80GB koji i sada radi bez problema s ovim WinXP. Prekontrolirao sam sve kablove, napravio clear CMOS, stavljao za boot device SCSI i SATA ali bez ucinka. Zatim sam probao vidjeti iz DOSa s Part. Magicom (Hiren Boot CD) sto je s diskom i izbacio mi je error 57 ''Cylinder number too large for BIOS'' te izasao van. Kasnije sam vidio u Everestu da je broj cilindara umjesto 16k nekih 160k!!! Nazalost u BIOSu NEMAM/nisam vidio opciju za disk u kojem mogu rucno unijeti broj cilindara/glava/sektora. Takodjer kada udjem s F4 u setup Sil3114 kontrolera uredno vidi phisical drive od 76GB ali logical drive je 0GB!? Ako tko ima kakvo slicno iskustvo ili neki savjet slobodno neka kaze ![]() Low level format mi je zadnja opcija jer na disku imam na drugoj particiji dosta mp3ca i softwera i pokusao bih to rijesiti neki drugi nacin. Pozdrav i hvala unaprijed!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja mislim da ti na ploci imas sil 3112 a ne 3114. Provjeri jos jednom ,jer nisam bas na nf2 plocama vidio sil 3114. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bilo je na novijim Epoxicama 3114, za ovu i ja mislim da je 3112.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Gore je 3114. Pise na chipu a imam i 4 SATA porta (to bi valjda bila ona cetvorka u nazivu kontrolera). S njihove stranice: Silicon Image Sil3114 PCI to Serial ATA controller Supports four SATA (Serial ATA) interfaces which are compliant with SATA 1.0 specification (1.5Gbps interface) Supports RAID 0 and RAID 1
![]() |
#5 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
odnesi hard kod nekog frenda i spasi sve što možeš i onda formatiraj
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() |
#7 |
Premium
|
Jos sam se malo poigrao i dosao do istog zakljucka! Nije tu bilo nikakvog ''spasavanja'' jer disk uredno radi i na HDD surface testu sve uredno prodje ali mu je negdje, nekako zaletio podatak o broju cilindara i to je to. Ako low level format ne pomogne pomoci ce Partition table doctor u kojem mogu ''na ruku'' upisati sto hocu. Thanks!
![]() |
#8 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
sad da ja uletim sa pitanjem vezanim uz ovo.. trenutno imam Sata2 hard, koji radi u IDE modu. (kupio hard i samo sam napravio image clone sa jednog harda na drugi)... e sad, pošto ja nisam ni formatirao hard prije toga, kakva je procedura sad kad hoću nanovo instalirati windoze? on meni sad ima 2 particije... ali bih ovu gdje su windoze formatirao... (windoze stare 2 godine ![]() i sad bih ga stavio u sata2 mod ![]() ima li kakvog utjecaja ako sad stavim u biosu na sata, i koristim disketu pri instalaciji, da mi ne bi slučajno syebalo drugu particiju' ne znam jeste mu skužili, ali eto.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Sto se tice particije s podacima mislim da si siguran jer kada ti setup Win prepozna disk (za razliku od mene) dalje je sve isto. Sto se tice prepoznavanja to je izmedju diska i kontrolera i ili ga vidi ili ne tako da i s te strane tesko da mozes zabrljati s podacima na HDDu. Nadam se da ti ovo ima smisla ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jerry, prebaci u BIOS-u SATA disk u IDE mod (kao Gabre) i onda bi ti instalacija trebala krenuti
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Na jednom mjestu u BIOSu imam na izbor SATA, SATA RAID i Disabled a na drugom SATA i SCSI Card. Sve sam oprobao i ne radi. Kod ploca koje imaju native podrsku za SATA (NF3, I865 i novije) mislim da nema ovakvih problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|