|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
usporedba 8800GTX, GTS, X1950XTX @A64 X2
Evo jedne usporedbe zasada najjačih kartica i to na A64 http://www.firingsquad.com/hardware/...ng/default.asp
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
zanimljivo gledajući scorove ispada da je bolje imati x2 3800 i 8800 gts nego fx 62 i 1950 xtx. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
To je ono sto sam cijelo vrijeme trubio oko onog majmuniranja s 8800GTX sa slabijim cpu-om.: hitthewa Nadam se da si nekom sad konacno otvorio oci, Wolv.: goood :
#4 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
pa naravno da su rezultati sa jačim procom nešto bolji!
ali ti gledaš i ne vidiš! pa ako pogledaš grafove onda ćeš jasno vidjeti da ti je uz 8800gtx i više nego dovoljan x2 3800 fx62 ili c2d proc uopće nije potreban i grafa ja nahranjena sa x2 3800 :clap:
#5 |
drug Mile
Datum registracije: Nov 2006
|
Pa ja bih rekao da je dokazano upravo suprotno. Točnije, pokazalo se da je bolje imati slabiji proc i jaču grafičku nego obrnuto. E sad ak sam ja nekaj krivo skopčal... a možda su u šumi... |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
Citiraj:
nadam se da je ovo bio sarkazam na djelu ili tebi razlika od 20 FPS-ova u nekim igrama nije neka razlika ![]() u onom se testu fino vidi kako pojedine igre ovise o CPU snazi a neke ne tj vidi se kako su optimizirane npr jedan Quake4 je jako ovisan o CPU snazi i tamo se vidi da jedan 3800+ ima gotovo 30FPS-a manje nego sa FX62 dok nasuprot njemu COD2 je crna rupa za GPU snagu i on gotovo da uopće ne pati od razlike procesorske snage CPU-a dakle sve ovisi od igre do igre naravno da se za ''slabije'' grafe tipa X1950XTX ili 8800GTS ne isplati i imat FX62 ćak niti u Q4 jer nisu dovoljno jake da isfuraju preko 70FPS (ATI) ili 90FPS (nVidia) i kod njih je sasvim dovoljan 3800+ X2 koji može hranit njihov GPU
![]() |
#7 | |
|
Citiraj:
znaš li što se događa kad staviš u nfs carbon na 16qaa i 16 af sa high qual teksturama i v-syncom na 1280-1024? onda na athlonu 4600 ponekad framerate padne ispod 20 PAZI SAD----- ISTO KAO NA ATHLONU 3000 KOJEG SAM IMAO DO PRIJE 7 DANA. razlika u procu je vidljiva tamo gdje grafa može pljunuti 100fps , međutim za par mjeseci kad izađu igre koje će 8800gtx vrtiti na 40-ak fps onda će razlika između 3800 i 5000 biti punih 1-2 frejma vauuuuuuuuuuuuuu 2 frejma vjeruj mi puno se više kužim od nekih....ovi benchmarki na 100fps...ma daj...kad 8800gtx izgubi dah neće joj pomoći niti 10 fx procesora
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Ne pada zbog Athlona nego je igra neoptimizirana za SM 3.0 grafe. Meni na X800 na pada ispod 30 fps na max detaljima, Vsyncom, 1280 x 1024,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
@tomifish2002 vidim da ti ne čitaš što ja pišem ili ne razumiješ nema veze, nemam se namjere prepirat jer mi to nije namjera. prvo bi te molio da se ne dereš jer nit smo gluhi nit slijepi pa stoga nema potrebe za capsom ![]() drugo kako što sam već rekao a i kako je domy također potvrdio a ti ne razumiješ ili ne želiš razumjet -> ovisi od igre do igre kako će se ponašat jesam li rekao da će neke beneficirat od dodatne CPU snage a neke ne? i ti mi sad tupiš kao NFS Carbon ima iste reze na 3000+ i 4600+ Em je Carbon očajno optimiziran, em sumnjam da imaš legalnu verziju, a i ako želiš znat kod mene se na 7900GT vrti na 30-40FPS-ova na 1280/960 sve na max dakle ako se želiš izderavat -> www.forum.hr (tamo te željno očekuju) a ako želiš fino razgovarat i činjenicama potkrijepit svoje izjave onda samo daj. ja ne govorim da moraš imat FX62 ili C2D ali govorim da u nekim igrama ima razlike
#10 |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
Moram ovo napisat: Kad izadju DX10 igre, onda ce one biti još manje ovisne o CPU, Naime, kod dx9 grafa svaka instrukcija koja se izvršava u GPUu mora biti pozvana od strane CPUa, i tu onda nastaje usko grlo, pošto je Cpu pokretanjem neke igre dobio i taj dodatni zadatak, pored svih ostalih koje obrađuje. Međutim kod DX10 specifikacija GPU sam poziva i izvršava insrukcije neovisno od CPUa, pa bi za sada barem teoretski takav pristup imao za posljedicu znatno ubrzanje ili mogućnost znatnog povecanja kompleksnosti scene koja se obrađuje. Zato ce DX10 scene izgledati znatno detaljnije i prirodnije. A što se tice pokretanja igara dx9 na dx10 akceleratoru, zaista nije bitno oce li se igra vrtiti u 80 ili 100FPSa, dakle i kad pogledamo sadašnjost, pored onako jakog GPUa, za CPU je dovoljno imati i neki koji sada stoji oko 500-600KN, tako primejrice a64 san diego 3700 stoji oko 600 Kn, a kad jos znamo da se može nabrijati na 2,8-3GHz, na 1.4v onda je to pun pogodak. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Guest
|
Citiraj:
Dakle novce treba skupljat za novu dx10 grafu, koje ce se pocetkom sljedece godine pojavit i za mainstream trziste Dani dx9 grafa su odbrojani. U to treba biti siguran. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ovako... Pojavu mainstream grafa (dakle cjena kod nas ispod 2000kn kod izlaska) ja procjenjujem na 3-4mj (kod nas naravno)... Pojavu igara baziranih na DX10 negdje oko idućeg božića (prvi primjerci koji će stvarno biti DX10 a ne da installer igre gleda dal imaš dx10 i vistu pa ti onda spusti detalje tekstura na minimum ako nemaš) a vjerojatno i kasnije... Dual core je uvjek dual core, ako ti je procesor slab onda će ti to pomoći, ako nije neće... Posve druga stvar je što je malo gdje procesor (još uvjek) slaba karika tek par igara iskorištava skroz (tj skoro do kraja) SINGLECORE cpu od 2000-2500 (x64 ili čak Barton) tj 3000-3500 (PIV) na BITNOM djelu fpsa dakle ne govorim o razlici između 150 i 90 nego između 35 i 15fps i takvim situacijama i još neko vrijeme neće bitnije igrati ulogu sc vs dc neovisno o tome što se sralo po marketinškim kampanjama... Činjenica je da su ionako novije D3D igre za PC napola konverzije sa emulatorom raznih konzola za koje su originalno napravljene, pretežno zna se koje a u njoj nema DC procesora pa niti nema potrebe da se takav kod piše a još manje želje za slobodnim aktivnostima... DC ĆE ulazit po malo ali neće postati neophodan niti kad izađe vista nit kad izađe dx10 hardware a još manje kad izađu igre za to dvoje...
#14 |
|
@wolverine tebi leti carbon? ja sam opisao situaciju na 1280x1024 , 16xqaa, 16af, taa supersampling, v-sync, hi-qual u cpanelu siguran sam da ne igraš na tim postavkama. baš me briga za procesor na 1024x768 4aa 16af koji umjesto 85 daje 100 fps. to je nešto što ionako ne osjetiš. u gore navedenim postavkama ( znači govorimo o naj naj mogućim postavkama) ne postoji razlika u fps između athlona 3000 i x2 4800. razumiješ? govorim o max kvaliteti slike. u onom članku gore nisu testirali tim postavkama nego na 4/16 znači kad na 8800gtx SVE stavite na max onda su scene koje grafička obrađuje toliko zahtjevne da procesor tu nemože ništa pomoći. hrpa bulshita to uvjeravanje nemože ti proc hranit grafu. imam grafu koja mi dopušta 16qaa, taa supersampling i bla bla i zašto bih onda igrao na 4/16 kad mogu ovako? grafovi u onom članku su onakvi kakvi jesu. i to apsolutno stoji. no nisu realni jer u njima nisu pustili 8800gtx da potpuno pokaže zube jer nije testirano na 16/16 onda bi vidio da razlika izmađu procova gotovo i ne postoji. postoji na lošijim postavka ali to vam hoću objasnit. ko ima 8800gtx taj ne igra na 4/16
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
Citiraj:
NVIDIA vec imaj spremne drivere za DX10, samo se ceka da vista postane dostupna u ducanima, jer da nema DX10 drivera nebi oni na lauchu mogli vrtit CRYSIS u DX10 |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Citiraj:
![]() Vidjet ćemo kako će se igre pojavljivati iako je sigurno da će M$ napraviti sve da ga što prije zgura ja ostajm kod ovoga što sam rekao, pa ćemo vidjeti dal sam bio u pravu ili nisam... ![]() Uostalom lako mogu kupit 8x00 karticu ako se ukaže potreba... ![]()
![]() |
#20 |
|
sad mi je i malo krivo kaj sam kupio athlona 4600 svojim sam se očima uvjerio da je 3000 bio jednako dobar u igrama. neznam kaj da kažem. svi seru po 8800gtx-- nije prava dx10, nemaš procesor, bla bla , ovo ono... ja mislim da je kartica snažna i da je odličan komad hardwera i žao mi je što je u onom članku nisu testirali na 16/16 ,taa ss jer bio onda razlika između procova bila nikakva. no nemožete pobiti činjenicu iz onih grafova: athlon 3800 je i više nego dovoljan za super glatko igranje bilo koje igre. drugim riječima uz 8800gtx nijedna neće trzati čak i da stavite neznam koji proc
#21 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Kakve veze ima da li ima legalnu verziju ili ne, i što se to tebe uopće tiče?! Što bi ti trebao odgovoriti, da on sumnja na to da ti imaš ukradenu grafičku?! Mislim no offence ali ovo zvuči kao službeni odgovor Bugovaca koji putem novina nekom virtualnom klincu u izmišljenom pismu čitatelja objašnjavaju kako mora kupiti orginalnu verziju?! PS. Znam, bodem nos gdje mu nije mjeseto....; nemoj šta zamjerit'... |
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#23 |
|
pa rekao sam već. kad je sve na max onda više proc ne hrani grafu. onda proc nemože podići fps niti za 1-2
#24 |
Premium
|
do sada se pokazalo - vise (brze) je bolje - naraocito na duze staze mada ja mislim da se igre i programi vise optimiziraju dobilo bi se i do 80% bolji rezultati, je da je PC dosta sarena platforma pa to nije lako ali ja bi bija zadovoljan i sa 40% optimizacije npr kada sam uzeo dvoglavog zmaja sve je stekalo (a ja sam se raspitivao po forumu glede drivera i ekipa mi se smijala a sada se niko ne smije nego instalira drivere) pa smo instalirali drivere koji su se krili pod imenom Q&Q (u ono vrijeme) pa gle cuda stekanje je stalo a masina je dobila krila nakon toga je izdan optimizator pa je situacija postala jos bolja ali da moze i bolje moze ![]() ne znam jesam li upravu ali meni se cini da kao i kod SLI kombinacije (ja probo) nije toliko bitan poras broja FRPS-a nego mogucnost da se u kriticnim momentima donje vrijednosti dignu to bi ja ovako opisa - brod sa dva motora nikad nije duplo brzi od broda sa jednim ali zato kada naidje na val ima puno manji pad brzine od broda sa jednim motorom jer ima puno vise snage da probije val podrav i odo ja spat ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
#25 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
Citiraj:
Takodjer, pozeljno je da se opustite prilikom postanja odgovora. ![]()
![]() |
#27 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Apsolutno...kad kartica izgubi dah onda joj neće pomoć ništa. Citiraj:
__________________ |
![]() |
#28 |
|
baš čudno. clocknem grafu za 10%. stavim na 630/1980. u fear-u dobijem točno 10% više fps u benchu ali u 3d marku overclock podiže rezultat samo za 100 bodova. manje od 1% mislim da se 8800gtx i 3d mark06 ne vole
#29 | |
Guest
|
Citiraj:
Ovo što si ti primijetio jeste još jedan dokaz da je 3dM06 šrot, posebno ako znamo da generiranje 3d krajolika na CPU u rezi 640x480 da bi se dobile 1-2 slike u sekundi i to sa najjacim procovima nema nikakvog smisla, Takav test ruku na srce nema blage veze sa današnjom stvarnošcu u kojoj grafa vrti puno detaljnije i puno vece reze stotinu puta brže. Da bismo vidjeli što naše grafe mogu, trebali bi pricekati da izađe dx10 test |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|