Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.11.2006., 11:18   #1
TomCat_Ri
Premium

TomCat_Ri's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Vista + SE555

Instalirao sam Windows Vistu Ultimate x64 (RTM b.6000) i prvo sam se namučio da dobijem izlaz na net kroz SE555.

Drugi je problem što mi print server ne želi proraditi. Mreža i net rade uredno, komp i router imaju fiksne IP adrese, DHCP je ugašen, printer (HP) je uredno instaliran ali Network Printing Port ne reagira. Dakle, iako je kreiran "novi" port za printanje preko 555-ice (Print Server mod), printer ne reagira na podražaj. U XP 64-bit sve radi super. Gdje griješim u konfiguraciji Viste tj. ima li netko da je na Visti upogonio printanje preko Print Servera?

Hvala.

TomCat_Ri je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2006., 12:23   #2
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
meni još ne radi ni WLAN....
svebee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.11.2006., 13:22   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa ko te tjerao na za***anciju sa novim prozorima?. Obićno tek SPx neš valja. Predpostavljam da je to šljakako na XP?. Provjerio jel te propušta firewall Viste?. Nađi na netu koji se port koristi prilikom print servera i pngaj ga, pa vidi respond. Baci oko ovdje:
http://www.microsoft.com/technet/win...e076cbc93.mspx
i:http://www.microsoft.com/windowsvist...etworking.mspx
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2006., 16:04   #4
TomCat_Ri
Premium

TomCat_Ri's Avatar

Vistu sam instalirao za probu u dual boot... nisam očekivao previše al ipak banalnost kao Print Server bi morala raditi.

Firewall od Viste sam ugasio, instalirao sam i još neke dodatne protokole za printanje ali ništa... OS jednostavno ne vidi printer tj. Print Server na lokaciji 192.168.1.1 dok u XP-u to radi bez beda.

Staro 22.11.2006., 08:01   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nisi pročitao sa prvog link-a (tako izgleda)?. Tamo piše kako servis konfigurirat i startat. Izgleda da nije On po defaultu. Ako se dobro sjećam, spominje se i uPNP servis, valjda i on treba biti startan.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2006., 17:05   #6
TomCat_Ri
Premium

TomCat_Ri's Avatar

Hmm... ne znam, mali napredak je vidljiv kad sam u 555-ici uključio uPnP te je sada router vidljiv i pod Network Devices zajedno sa ostalim računalima na mreži. Detaljno sam proučio linkove koje si mi dao, postupio sam po step-by-step uputama ali nije dalo rezultata. Siguran sam da će ljudi masovno imati problema sa Print Serverom, barm ovim na 555-ici pa što drugo nego da čekamo siječanj ili veljaču da netko pametniji iznikne rješenje. Iako mislim da bez patcha sa Windows Update-a stvar neće raditi.

Staro 23.11.2006., 15:31   #7
weedos
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Nece bit viste na mom kompu do SP2. To sam jos govorio kad se vista zvala Longhorn
weedos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno