Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.11.2006., 14:12   #1
dgrego35
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Velika enigma u vezi routera(kasda-kd318mui)

Kao prvo pozdrav svima na novom forumu od mene.Neznam dali ce bas moj problem moci biti rijesen ali ajmo probat.Ovako,problem je u routeru(kasda-kombo).Prije nekih mjesec dana nakon formatiranja kompa jednostavno se ne mogu vise spojit sa njim na net.I sad nebi bio na netu da mi nije frend posudio svoj stari siemens c-010.Uglavnom kad spojim router(kasdu)koji je spjoen na komp mreznim kablom i kad mu klikam konekt on jednostavno stoji kod ppoe protokola i dalje ne mrda ni milimetra.Probavao sam svasta do sada,kontaktirao sluzbu za korisnike par puta,probali smo riperat lan vezu,unesao sam u tcp/ip postavkama rucno i ip adresu i default getaway i dns,ma sve zivo i opet nista.Prijavio kvar,dosli ljudi i spojili router na svoj laptop i zamisli radi ko metak.Kaze mi tehnicar,mozda ti windowsi nisu dobri,pa ja probao vratiti i stare sp1,ma kaki,opet isto.Vratio sp2 nazad,reko mozda stvarno nesta nije bilo proslo kako treba kod formatiranja ali ono opet isto,stoji kod otvaranja ppoe protokola i dalje ni makac.I sad sta cu,uzmem router,odnesem kod frenda i probam kod njega i normalno radi.Pa tko je ovdje lud i sta se desava,kao da mi se komp vise ne zeli druziti sa kasdom a sa bilo kojim drugim routerim radi sve normalno.Totalna enigma???E sad ja vas molim ako itko ima kakvu ideju sto bi moglo biti u pitanju volio bih da to podijeli samnom.Unaprijed hvala i veliki pozdrav!
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2006., 14:32   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pada mi na pamet da ti je možda oštećen LAN kabel. Pogledaj da li svijetli ledica na Kasdi koja označava port gdje si ubo LAN kabel. Ako ne svijetli, problem je vjerojatno u kabelu. I inače su Kasde dosta svojeglave, pogotovo ove nove IPTV verzija (iza ima 2 crvena i 2 zelena porta). Navodno se nije dobro ni spajati na portove namijenjene IPTV.
Ako se ne varam, dotični ima i USB. Pokušaj se spojiti na Kasdu preko USB-a. LAN je bolji, ali kad je sila...
Oglas

Oglas
Staro 10.11.2006., 14:44   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Dobrodošao
Pa sad, ako misliš da te Kasda mrzi, mrzi i ti nju. Po iznesenom Kasda radi (OK). Da sad ne radim copy & paste bez potrebe imaš na forumu postavke modema i to za slučaj kakav dolazi od T-Com - a i za router mode rada.
Ovdje:http://www.raspppoe.com/ skini RasPPPoE 0.98b stabilnu verziju i instaliraj. Ovo zato jer mi se čini da ti je taj protokol zbucan. Kad napraviš ovo gore možemo dalje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2006., 12:24   #4
dgrego35
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Dobrodošao
Pa sad, ako misliš da te Kasda mrzi, mrzi i ti nju. Po iznesenom Kasda radi (OK). Da sad ne radim copy & paste bez potrebe imaš na forumu postavke modema i to za slučaj kakav dolazi od T-Com - a i za router mode rada.
Ovdje:http://www.raspppoe.com/ skini RasPPPoE 0.98b stabilnu verziju i instaliraj. Ovo zato jer mi se čini da ti je taj protokol zbucan. Kad napraviš ovo gore možemo dalje.
Instalirao 0.98b stabilnu verziju i situacija ista kao i prije,ni makac.Ujedno odgovaram clanu coconut da kabel nije ostecen jer sam sa tim istim kabelom sad na netu ali samo sa ovim siemensom c-010.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	kasda problem.JPG‎
Views:	231
Size:	88.4 kB
ID:	6760  
Staro 11.11.2006., 17:54   #5
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
cek, jel se ti mozes spojit prek browsera na kasdu uopce?
hash je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2006., 19:06   #6
mirkoB
Premium

mirkoB's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Hmm. Ako se uopće ne možeš spojiti na ruter, možeš probati resetirati TCP/IP:
netsh int ip reset resetlog.txt
Drugo (ili prvo), probaj drugu mrežnu karticu.
Ako ni to ne upali, vjerojatno je najbolje riješenje da zatražiš od T-coma drugi ruter jer, eto, ovaj dokazano ne radi. Nema veze što radi tehničaru na laptopu, ti plaćaš pretplatu+promet, tebi ne radi, dužni su ga zamjeniti. U grancijskom roku, naravno.

| AVG Free 7 | SPF 5.6 | SS&D 1.4 | MBSA 2.0 |
| Firefox & Thunderbird 1.5 | MozBackup 1.4.4 | POPFile 0.22.2 |
| 7-Zip 4.32 | VMWare Player | nLite 1.0RC7 | Qemu 0.7.2 |
| PDFCreator 0.8.0 | Open Office 2.0 | Readiris Pro 8 |
| UltraVNC 1.0.1 | Media JukeBox 8.0 | Burn4Free 2.3 |

| Pentium D 805 | ThermalTake BigTyp 120 |
| Gigabyte G945P-S3 | 1024/667 Kingmax DDR2 | 160 GB Hitachi SATA2 |
| Enlight 430W | Antec Solution SLK3700AMB | OKI OL400w |
| XP Home SP2 zakrpan do jaja + Windows 98SE Virtual Machine |

| 178/81 |
| Cipele br. 42 |
| 35 godina |
mirkoB je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2006., 20:02   #7
dgrego35
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor mirkoB Pregled postova
Hmm. Ako se uopće ne možeš spojiti na ruter, možeš probati resetirati TCP/IP:
netsh int ip reset resetlog.txt
Drugo (ili prvo), probaj drugu mrežnu karticu.
Ako ni to ne upali, vjerojatno je najbolje riješenje da zatražiš od T-coma drugi ruter jer, eto, ovaj dokazano ne radi. Nema veze što radi tehničaru na laptopu, ti plaćaš pretplatu+promet, tebi ne radi, dužni su ga zamjeniti. U grancijskom roku, naravno.
Evo sad napokon proradila kasda nakon duge i teske bolesti ali ipak preko usb-a jer preko mrezog kabla nejde pa nejde.Znaci ipak nije stvar i windowsima kako mene uvjeravao tehnicar t-coma nego je negdje u kompu sta se tice tog mreznog dijela.Dali bi netko sad kad znamo da ovako radi mogao pretpostaviti o cem se radi i dali da ja kantu otkopcavam i u ponedjeljak nosim na servis?
Staro 11.11.2006., 20:15   #8
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

imam i ja navedeno smece i danas je i meni pravio probleme (iste).
bio sam connected cijelu noc jer sam skidao nest, a u jutro sam krenuo na fax da skidam jer tamo mogu vuci 2 MB/s. Kada sam se vratio jer na faxu nije bilo slobodnog mjesta ukljucim kabel ponovno u kasda-u kad k., neradi. (mislim da sam bio ukljucio na krajnji crveni port (LAN4)). Iskljucim ponovno i ukljucim u zeleni i spravim si sendvich i pokusam se spojiti SUCCES !!!!

Izmedju redova:
Ukljuci u krajnji zeleni port i sacakaj par minuta i tek onda pokusaj se spojit.
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2006., 21:05   #9
dgrego35
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
imam i ja navedeno smece i danas je i meni pravio probleme (iste).
bio sam connected cijelu noc jer sam skidao nest, a u jutro sam krenuo na fax da skidam jer tamo mogu vuci 2 MB/s. Kada sam se vratio jer na faxu nije bilo slobodnog mjesta ukljucim kabel ponovno u kasda-u kad k., neradi. (mislim da sam bio ukljucio na krajnji crveni port (LAN4)). Iskljucim ponovno i ukljucim u zeleni i spravim si sendvich i pokusam se spojiti SUCCES !!!!

Izmedju redova:
Ukljuci u krajnji zeleni port i sacakaj par minuta i tek onda pokusaj se spojit.
Neznam stari moj kako je kod tebe ali meni su sva 4 porta zelena a ovo sta si rekao cu da probam iako ne vjerujem da ce ito pomoci.A inace ova druga dva porta (lan 3 i 4)su namijenjena za iptv(npr. max tv).
Staro 11.11.2006., 21:33   #10
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Citiraj:
Autor dgrego35 Pregled postova
Neznam stari moj kako je kod tebe ali meni su sva 4 porta zelena a ovo sta si rekao cu da probam iako ne vjerujem da ce ito pomoci.A inace ova druga dva porta (lan 3 i 4)su namijenjena za iptv(npr. max tv).
jbg, kod mene su crveni (da jesu za IPTV).
ma probaj, nista te ne kosta.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.11.2006., 21:54   #11
dgrego35
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
jbg, kod mene su crveni (da jesu za IPTV).
ma probaj, nista te ne kosta.
Probao i nista.Ma ko ga sisa neka ostane na usb-u,bitno da radi bilo kako.Pozdrav i hvala na savjetu.
Staro 11.11.2006., 22:18   #12
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
ja ga recimo nemogu u rootmode stavit

MBO: DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D
MBO DFI Lan Party DK P35-T2RS S.775
Kingmax DDR2-800 KLDE88F 2 GB
Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB
Antec super-midi kućište P182B crno
Arctic Cooling VGA cooler Accelero S1
Arctic Cooling turbo modul
Pioneer DVD ± RW DL DVR-215BK SATA
Cooler Master Hyper TX2 CPU hladnjak
Corsair 520HXEU ATX 2.2 modularno
CPU INTEL Core2Duo 8400
stripy je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2006., 00:42   #13
dgrego35
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor stripy Pregled postova
ja ga recimo nemogu u rootmode stavit
Jesi probao sa uputama koje se nalaze ovdje:
http://www.carnet.hr/crepozitorij/Up...da%20carnet%22
Staro 12.11.2006., 10:20   #14
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
jep, i to.
josh jedino nisam prosho kroz savjete od tu: http://www.dslreports.com/forum/remark,12178395

ali to cekam da skupim zivce ponovo

MBO: DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D
MBO DFI Lan Party DK P35-T2RS S.775
Kingmax DDR2-800 KLDE88F 2 GB
Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB
Antec super-midi kućište P182B crno
Arctic Cooling VGA cooler Accelero S1
Arctic Cooling turbo modul
Pioneer DVD ± RW DL DVR-215BK SATA
Cooler Master Hyper TX2 CPU hladnjak
Corsair 520HXEU ATX 2.2 modularno
CPU INTEL Core2Duo 8400
stripy je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2006., 12:20   #15
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Drago mi je da nisam jedini koga kasda prca u mozak

Donesli mi ju zbog maxTVa. Uglavnom maxTV rad, a net ne. Sad sam bez maxTVa jerbo moram biti na starom modemu i routeru.

doso tehnicar iz tcoma dva puta. Njemu, naravno, radi perfektno. Usput budi recenu. U 7 dana sam promjenio 3 kasde. Zblene se tolko da se neda ni resetirat. Route mode ne radi nikako, itd....
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2006., 15:47   #16
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

HEBEM TI KINESKO SMECE !!!!

nemogu otvoriti portove za eMule (cijelo vrijeme imam LowID) : Machineg

A pise lijepo da je sve namjesteno, iskljucim firewall na pc-u samo za potrebe testiranja i opet K.

SMECE
Staro 12.11.2006., 21:00   #17
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Meni moja Kasda radi ko švicarska urica Najprije je radila problema, ali sada, nakon dobrih batina, ništa se ne buni : roller :
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2006., 17:57   #18
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

moze mi netko poslati postavke na mail. (da radi uTorrent i eMule)
ja nemogu vishe niti pokusati namjestiti ovo smece.

thnx
Staro 13.11.2006., 18:10   #19
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Ja jos uvjek nemogu natejerat ovu da radi. Probaou u bridge modu sa routerom (svojim) i dalje nula bodova. Dodje t scumovaca spoji lap i veli radi.

nabijem ih na****c sve.
Staro 13.11.2006., 22:21   #20
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

TO : dgrego35

a u koji lan port si spojio?
1 i 2 za pc-e a 3 i 4 su isključivo za max tv.. ip-tv
mozda ovdje griješiš.. pošto nigdje nisam vidio u koji si ušteko ili da si probao u svaki

btw da ti nije kaskada i ip od mrezne na kompu taj isti IP ?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2006., 09:45   #21
dgrego35
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
TO : dgrego35

a u koji lan port si spojio?
1 i 2 za pc-e a 3 i 4 su isključivo za max tv.. ip-tv
mozda ovdje griješiš.. pošto nigdje nisam vidio u koji si ušteko ili da si probao u svaki

btw da ti nije kaskada i ip od mrezne na kompu taj isti IP ?
Ma probao sam u sva 4 porta ustekat i uvijek ista pjesma.Ma imam ja dojam da mene ipak mrezna kartica prci.Za sad mi i dalje radi bez greske preko usb-a.Jedino mi je sad brzina u alatnoj traci na maloj ikoni od adsl-a sporija ali ti je vjerovatno zato sto ide preko usb-a:
Attached Thumbnails

Name:	adsl.JPG‎
Views:	177
Size:	69.4 kB
ID:	6770  
Staro 14.11.2006., 10:53   #22
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Nije ti do mrežne. Sto posto je kasda. Lud sam vise i ja. Nece ratit u route modu nece radit u bridge modu ako je router na njoj.

Kratko i jasno nece raditi nikako. Ugovor od maxTVa nemogu odjavit. Sve mi smrdi da cu se uparkirat u izlog
Staro 14.11.2006., 10:58   #23
dgrego35
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Nije ti do mrežne. Sto posto je kasda. Lud sam vise i ja. Nece ratit u route modu nece radit u bridge modu ako je router na njoj.

Kratko i jasno nece raditi nikako. Ugovor od maxTVa nemogu odjavit. Sve mi smrdi da cu se uparkirat u izlog
Ipak mislim da mi je mozda mrezna jer sam donesao od frenda siemens c-010 i ni on vise nece da radi preko mreznog kabla a port za usb nema da ga probam jel radi preko njega kad vece nece preko mreznog.
Staro 14.11.2006., 14:53   #24
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

moras zvat kod promjene modema sluzbu za korisnike da ti povuku nove mac adrese.
Staro 16.11.2006., 07:45   #25
dgrego35
Registered User
Moj komp

Evo jos malo problema ali ovaj put sa mreznom ali posto je u pitanju kasda necu zpocinjat novu temu.

Uzeo sam sinoc novu mreznu karticu(canyon cn-d30txl).Frend mi inace drzi taj komp shop i rekao mi je da je svejedno u koji pci slot ju piknem.Tako ja i napravih.Zatvorim kantu,upalim mašinu i on mi uredno izbaci found new hardware i dalje slijedim upute sa flopica kojeg sam dobio sa mreznom,odem na hardware.device manager,nadjem ga tamo u network adapters i napravim update drivera i sve za pet,nigdje problema do zadnje stanice.Upalim modem a ikona od mrezne u alatnoj ni makac-A network cable is unplugged.Reko sta je sad,da nije u medjuvremenu vrisno mrezni kabal jer se vec neko vrijeme sluzim sa usb-om jer me mrezna integrirana na maticnoj *ebe do bola.Ukopcam ju u utor od ove itegrirane mrezne,upalim modem radi,odmah se lan spaja i to je to.Vratim ponovo na novu mreznu.probam na njoj upalit modem nista,stoji dalje.E sad dragi moji,dali bi netko mogao pomoci kolegi sta se tu desava,u cem je problem???
Attached Thumbnails

Name:	1.JPG‎
Views:	190
Size:	68.9 kB
ID:	6776  
Staro 16.11.2006., 11:28   #26
dgrego35
Registered User
Moj komp

Problem rijesen ljudi.Prebacio mreznu u drugi slot i usput kad je vec kanta bila otvorena bacim i reset biosa.Zatvorio kantu,uredio bios postavke,windowsi se digli,upalim modem i radi.Sta je bilo nek dragi bog zna,dali je do slota ili nesto drugo nemam pojma,bitno da radi.Pozdrav.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno