|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Sep 2006
|
Ploča sa DDR i SDRAM memorijom
Imam Matsonic 9147C ploču ( a primjetio sam da je imalo dosta forumaša istu) i trenutno koristim SDRAM memoriju,a ovih dana bi trebao ubaciti DDR,pa me zanima da li trebam nešto posebno napraviti,možda neki jumper itd... ili samo da ubacim DDR i izvadim SD. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš 80 jumpera pored slotova za spojit i negdje oko chipseta još 3 komada za namjestit napon.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Za pop**dit... nisam ni pokušao... jel ima neko da zna nešto konkretnije |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Imam neku prastaru ploču... Gore je Intel na 133MHz. Na ploču se može priključiti i AT i ATX napajanje. Također ploča ima utore za EDO i SD memoriju. Stavio sam AT napajanje, i 32MB EDO u kombunaciji sa 128MB SD memorije. Jedino što i SD radi na manjem taktu. Zašto bi vadio SD? Možda će radit skupa.
P4C800 Deluxe, P4 3,2GHz Presscot + AOPEN 360A, Gecube R9550 128bit, MS Pro 550W ATX, Hitachi 120GB ATA 8MB + WD 160GB RAID EDITION 16MB7200rpm, 3x256DDR400 + 256DDR333@400, LiteOn CD-RW 52x + Pionner DVD RW 8x 48x, Leadteak Winfast 2000 TV+FM, Samsung 940N 19"TFT, Logitech X-230, BenQ X-Touch 122, Logitech U96, Samsung 40GB 2.5" ATA 8MB + USB2.0 ICYBOX IB-251U |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
teško će ovo biti za odraditi,komp je prvi vlasnik kupio u firmi koja je najlošija što se tiče informatike na osječkom području,a nisu mi ni dali onu plastiku umjesto jumpera,sada mi je cjeli komp rastavljen i moram premotavati svaki jumper žicom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
http://www.matsonic.com/mb/downloadd...ia.htm#MS9147C evo to link, pa pogledaj kako jumpere sloziti. Imao sam tu plocu... jumperi i samo jumperi, i jumperi za voltazu, ali ima jumper za fsb, mozda ima jumper za transformaciju u asus extreme..ili jumper za pivo.. ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Imas jumper JP1 izmedu ddr i sdram, on ti mora biti otvoren za DDR. Imas J2A/B/C/D I J3A/B/C/D na kraju ploce pokraj DIMM1 i DIMM2 utora,tj Sdram utora., za DDR moraju biti zatvoreni.
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Uzmes manual od ploce i pogledas, unutra ti je ziher sve objasnjeno, a ako nemas manual od ploce u obliku knjizice onda skines sa neta... Uglavnom trebas prebaciti jumpere, ja na matsonicu MS8137C+ trebam samo prebaciti 4 "duga jumpera", a za voltazu nemam nista... nije nikakav problem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|