|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pad sistema
na hard disc-u mi je instaliran win 98 i doslo mi je do pada sistema. medjutim ne smijem ga formatirati i vratiti u ''normalu'' dok ne spasim vazne dokumente sa njega. nek mi neko pomogne kako cu to uraditi. ubacio sam startup disketu i izlistao sta imam na c, i pokazao mi sve foldere.medjutim, dokument koji MORAM spasiti nalazi se u my documents pa imam nekoliko problema: kako taj dokument iz my documents foldera kopirati na disketu kako pokrenuti windows a da ga ne formtatiram(moze li uz pomoc bootable cd win98? ako moze neko da mi ovo sto bolje objasni posto ovo nisam prije radio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
pa kad ti izlista foldere s c: udi->Documents and Settings->naziv compa->My Documents. to govorim za xp valjda je tako i kod 98! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@bleso - win98 nemaju Documents and Settings Očigledno je da nemaš pojma o DOS-u. Nadam se da imaš i drugu particiju na hardu, ali ako dokument nije velik, možeš ga baciti i na disketu. Disketa je označena sa A, hard sa C, a druga particija na hardu sa D. Iza svakog retka lupi po Enteru. Ok? Vodi računa o tome da si u DOS-u ograničen na 8 znakova u imenu file ili foldera! Digni sistem s bootabilnog cd-a i piši (u zagradama je objašnjenje naredbe): c: (ulaziš na c disk) dir p/w (izlistava sve foldere na c, obrati pažnju na ime foldera My Documents jer je skraćeno na 8 znakova) cd My doc~1 (ulaziš u folder My documents; znak ~ dobiješ AltGr+1) dir p/w (izlistava sve fileovu u folderu, nađi onaj koji ti treba) copy imedokumenta.* d: (kopira dokument na particiju d, u slučaju da je želiš na disketu, umjesto d: upiši a: ) Ukoliko želiš reinstalirati win98 bez formatiranja diska, sistem je ovakav: - digni sistem s boot cd-a c: rename My doc~1 novoime (preimenuje My Documents) cd windows (ulaziš u folder Windows) rename win.ini win.old (mijenjaš file win.ini u win.old) cd.. (vraćaš se na c: ) rename windows nekoime (mijenjaš ime foldera windows u nekoime) Ubaci cd Win98 i restartaj komp. Nova instalacija windoza može početi! EDIT: ukoliko želiš iskopirati sve fileove iz nekog foldera (u folder se ulazi naredbom cd imefoldera), upiši copy *.*
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Postoje i besplatni programi za recovery fileova s harda. Baci oko na http://www.hiren.info/downloads.php/...y/hard-drive/1
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|