|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2003
|
Serial ATA disk, a ploča nije! POMOĆ!!!
Imam disk Serial ATA disk i MBO ABIT, s. 478, BD7-II, i845E, zvuk, BUS 533 MHz, DDR, LAN, ATX 2. Problem je u tome što ploča ne podržava Serial ATA. Postoje PCI kontroleri cca 350 kn i adapteri 133 kn. U HG spotu sam našao slijedeći: ASUS adapter za S/ATA kontrolere, pretvara S/ATA kontroler na ploči u U/ATA 100 kontroler, SRAID funkcionira kao U/ATA RAID. Dali bi to funkcioniralo u mome slučaju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Serial ATA disk, a ploča nije! POMOĆ!!!
Citiraj:
Koliko ja znam-ti adapteri služe da bi spojio PATA hd na SATA kontroler A ne kontra-valjda... A i ti ASUS adapteri su ti puno jeftiniji u M-SAN-u... Dakle ako nemaš SATA kontroler na ploči-moraš kupiti PCI... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
mislim da postoje adapteri koji se spajaju na pata disk i njega cine sata. to bi trebali biti oni u hgspotu. nisam cuo da postoji adapter koji bi od sata diska napravio pata a jos manje onboard pata controler u sata controler. no nazovi hgspot pa pitaj. mozes kupiti pci karticu sata controler i preko nje spojiti disk kao sata. drugo pitanje koje te vjerovatno muci je napajanje jer trebas adaptere koji ce ti odvesti struju na disk. mislim da i njih imas za kupiti u hgspotu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja osobno dok malo ne srede stvari sa tim-ne želim imati posla sa SATA ili PATA-SATA... Jer hoću da mi se sistem diže "normalno",a ne kojekakvi RAID BIOS-i... Glupo do bola-a perfomanse skoro iste ili lošije... Ak bi htio "ljutu pilu"-bum si piknul skazi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Serial ATA disk, a ploča nije! POMOĆ!!!
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|