|
![]() |
#1 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
3 x komp Wireless - Savjet / Prijedlog
Uzimam novi komp slijedeći tjedan, i htio bih napraviti mrežu između računala u kući. Novi komp bi bio u sobi sa starim, a još jedan se nalazi kat iznad. Iako bih eventualno mogao provući kabl do gornjeg stana, mislim da je jednostavnije da računala umrežim bežičnom vezom. Htio ih da računala osim datoteka dijele i ADSL vezu (istovremeno). Imam najobičniji Siemens A-100 adsl modem. Na novom kompu je Asus P5B Deluxe Wi-Fi, pa me zanima na koji način je najbolje postaviti vezu, odnosno koje su mi sve komponente potrebne. Jedno računalo bi bilo uvijek upaljeno, budući da imam flat. I također me zanima koja je razlika u radu s 54Mbps mrežom naspram bržih? (pretpostavljam da mi je čisto dovoljno i 54?) Znam da mi trebaju još dvije pci kartice s antenom, ali me zanima da li mi i kakav router treba. Ako mi možete preporučiti nekakve ok i ne preskupe komponente za mrežu? Unaprijed zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
WiMAX User
Datum registracije: Sep 2006
|
Treba ti wireless router na koji spojis dva racunala koja su u istoj sobi na LAN portove. Za drugi komp ti treba wireless PCI kartica ili USB varijanta. Ali ne znam zasto bi htio imati jedan komp uvijek ukljucen jer se to moze drugacije izvesti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Čovjek
|
Ne "htio", već imam. Komp s kojeg ovo pišem nikad se ne gasi. Kao što sam napisao, imam flat, i neprestano mi je upaljen p2p / torrent klijent, tako će i ostati, pa sam samo napomenuo kako je jedan komp uvijek upaljen, budući da ne znam da li to može utjecati na izbor konfiguracije mreže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#5 |
Čovjek
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
WiMAX User
Datum registracije: Sep 2006
|
Trebalo bi biti svejedno, ali cujem da se Linksys i D-Link bas i ne vole ... Ja imam TP-Link router, radi odlicno, signal je odlican cak i u drugu kucu, a cijena je ono najbolje .... 300 kn : cheers2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|