|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Stane promet ? (Internet)
Imam vec nekih 8 mjeseci adsl i vec su mi 2 puta bili iz Ht-a,uvijek isti problem dakle jednostavno kako ga pukne. Znaci odjenom sve stoji i ni makac i onda moram opet disc pa konekt i radi radi opet do sljedeceg puta ,vec sam pomalo na rubu zivaca neki puta je sve uredu a neki put u vise navrata u jednom danu. Modem je famozna kasda ,tip je vec jednom mjenjo one postavke u njoj gdje je iskljucio Adsl2 itd jos ih ima ,al ne ili disc ili stane sve. Sta da radim ? da ih tlacim da mi zamjene modem,do kompa nije sigurno i na prijasnjoj konfi je isti problem bio ,eda problem se javlja bila kasda spojena na usb il eternet. P.S Prije 2 tjedna sam starin komp spojio preko krosovera na moj a kasdu preko usb-a i sve to radi.Probo sam ruter ali nije htjelo radit,nakon tog je bio tip iz HT-a i "postelo" modem i opet problemi. Od firewalla imam zonealarm koji sam i ugasio al ista stvar.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako sam dobro shvatio Kasd-u si spojio na USB?. To ne nikako radit, obavezno spojit na mrežnu. Ako i tako zaj . . . a zovi Nazzi-Com da je mijenjaju. Ima više tih škovaca šta nerade il malo rade malo ne, nego onih ispravnih. Premda ni ti nazovi modemi nisu za sve krivi, problem isto može biti port na DSLAM - u (čitaj port u centrali) i tel. linija od centrale do samog "objekta". Dakle zovi i tlači ih da stvar riješe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Nevjerujem da je do d-slama, imoo bi onda puno većih problema. To je do modema sigurno, treba prijaviti kvar i zahtjevati zamjenu modema.... Imam jednu Kasdu upravo kod sebe, malo testiram, modem pišti ondako cvrći, proizvodi čudne zvukove da ga se bojim ostavit upaljenog dok nisam doma ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Posudi od nekog drugi modem i probaj s njime. Tako ćeš najlakše ustanoviti je li ti Kasda problem ili nešto drugo.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Eto hvala na odgovorima budem ih istlacio da mi zamjene modem,jer nemogu na par dana od nekoga posuditi. : hello2 :
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
to se i meni na poslu dogadja...padne svako toliko, ja sumnjam da je zbog topline, pa sam rekao shefu da probamo nakeljiti na nju jedan vent da malo ventilira, mozda to pomogne...znaci ona svijetli kao da je spojena i sve, ali ne radi net(podesena je u routing mode) nista nemam s konekcijom....s time da je kod nas u dosta toplom ormaru sa ostalom mreznom opremom.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Da kucnem u drvo, moja radi kako spada već dugo vremena. Vjerojatno je stvar do modema. Inzistiraj na zamjeni, očigledno ima dobrih i loših. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|