Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.10.2006., 21:20   #1
Gul Dukat
Registered User

Datum registracije: Jan 2006
diski i(ili) maticna

imam jedan problem sa konfiguracijom šturo navedenoj u potpisu.
problem je taj da vec 2 dana za redom ujutro kad se ustanem i upalim komp bios ne vidi disk, sve druge stvari koje su na ide kablovima vidi, sto znaci da ja ne mogu dobit komp da radi, popodne pocevsi od oko 3-4 sata ako idme upalit komp sve se normalno odvija osim što vrijeme u biosu vise nije tocne i ide naprijed za kojih 5 sati. Ako ustekakm ide disk drive odma ga kuzi i mogu pokretat operativni sustav, drajveri za bios su zadnji koji sam nasao kod asussa. Disk koji mi maticna ne prepoznaje na drugim računalima radi od prve.

E sad, ja bi volio da mi netko pomogne i kaze nacin kako doc do odgovora na pitanje sto je tocno problem. Po meni nebi trebao bit problem u disku ali jos to ne mogu iskljuciti, mogao bi biti problem sa SATA kontrolerima na maticnoj, sto me nebi cudilo, a i roblem sa vremenom je cudan jel da baterija ne radi po nekoj bi se logici trebale restartat postavke biosa(bar ja tako mislim) a to se ne događa.

E sad, jel ima tko kakve prijedloge kakve bi se akcije trebalo poduzet da se ustvri u cemu je tu zapravo problem. Sto se tice diska skinuo sam seea tools ali nakon pritiska na bus scan nema diska nego samo jedan(od 2) cd drajva se pokazije dako da nisam bio u mogucnosti pregledati disk tim alatom.
Molio bih da iznesete neke prijedloge, teorije vizije i tome slicno.
radeon x1800XTPE
seagate ncq 250 GB
Gul Dukat je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2006., 21:25   #2
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
ovo sto ti sat ode, upucuje mi na bateriju. AL onda bi ti morao prvo javit check sum error. Ne znam. a i trebao bi disk prepoznat neovisno od toga.

Probaj ga istekat i ponovno ustekat. Probaj nesto , napisi sta si radio, mozda netko pomogne....

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 12.10.2006. u 22:41.
BrunoZG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.10.2006., 21:44   #3
Gul Dukat
Registered User

pa ustekavanje i istekavanje diska diska ne pomaze, ujutro ne radi popodne radi i eto.

to za bateriju je i meni padalo na pamet ali ne javlja nikakve greske samo je vrijeme krivo, a isto tako ako je baterija bila vam pogona trebali bi se restartat postavke biosa sto nisu a isto tako neovisko o stnju baterije bi se disk trebo prepoznavat ali se ne prepoznaje, probo sam ga ustekat u drugi sata port drugi kabal od napajanja ali nista ne pomaze, niskakve radnje sa prestekavanjem hardwera ne pomazu, a buducu da diska normalno radi na drugim racunalima, ukljucujuci i mom po m eni je naka mala mogucnost da disk nije u funkiji. jel recimo da su boot sekcije diska pokvarene opet bi on ocitavao diskt ali bi onda javljao grešku boot section orror i tako to.
radeon x1800XTPE
seagate ncq 250 GB
Staro 12.10.2006., 22:11   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Napajanje? Izmjeri napon na mreži ujutro i popodne.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2006., 22:40   #5
Gul Dukat
Registered User

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Napajanje? Izmjeri napon na mreži ujutro i popodne.

pa i meni je to padalo napamet, ali sam racuno da taganovo napajanje nebi trebalo stvarat probleme, a i nemam s cime mjerit niti znam koga tko ima.
ako tko ima za posut volmetar na jedan dan, a da je iz zagreba nek vice
radeon x1800XTPE
seagate ncq 250 GB
Staro 12.10.2006., 22:53   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Imaš u Pevecu za 30-ak kn, uvijek će dobro doć.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305