Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.09.2006., 16:45   #1
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
HP Compaq NX 6110

dakle imam taj... cudan problem...
mozda ce vam biti malo smjesno ali imam taj prijenosnik vec preko godinu dana. kupio sam ga sa predinstaliranim Win XP a prvi puta formatirao prije nekih cca 6 mjeseci. Od uvijek sam znao da jedan prijatelj ima identican. Odnosno isti model. Isti.

I tako mi jucer kod njega na "useljenje tulumu" ( ) i ja nesto prckam po njegovom lapu kad ono skuzim WLAN u sys trayu. PCMCIA prazan, u USB-u nista.. Nije mi jasno! Kako mu moze raditi 802.11 kada ga nema ?!! Tu dolazimo do onog sto je smjesno. IMA GA. A ja nisam znao. Kako i bih kada niti nije pisalo u specifikacijama, niti nije doslo predinstalirano, kao sto je doslo SVE ostalo. Niti sam ikada imao niti najmanju naznaku da laptop to ima. Jos sam se smijao kako je glupo da ima gumb za startati wireless kada ga nema.

Sad kada smo prosli humoristican dio, sad mogu iznjesti problem. Driver DVD je - nis' koristi. Skinuo sam drivere sa HP-ove stranice, no opet se nista ne dogada. ono sto mi je najcudnije je to da Everest prepoznaje Wireless modem, a Device manager ne!

Everest:

Device manager:

Sto mi je ciniti? Kako da ga osposobim za rad? Najvise sam dospio do toga da otvorim u cpanelu "GT Combo 802.11g Wireless LAN Utility" pa mi kaže da je nekompatibilna verzija drivera nadena i da ne moze pokrenuti.

E da i "HP Wireless assistant" kada mi se na startupu upali kaze da nije pronasao niti jedan wireless uredaj...
Btw, slicno je sa Bluetoothom. Takodar sam mislio da ga nemam, no eto sada je "instaliran" s tim da koji god COM port odaberem, kaze da Bluetooth nije pokrenut...

Unaprijed hvala na pomoci!
mat je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2006., 19:28   #2
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Frend je kupio Acer-a, ne znam koji model, stari mu radi na brodu pa za neke .pdf karte. Išao sam mu instalirati windowse i drivere sa cd-a, neće onako da se uđe u device manager pa update driver. Baš moram kliknut u meniju od cd-a i .exe file mora završit instalaciju. Bluetooth sam sasvim slučajno instalirao jer u device manageru ga uopće nije bilo, nego sam iz cd menija odabrao da ga instalira. A bila je tipka na laptopu za aktivaciju bluetooth-a pa mi je bilo čudno, čemu tipka ako ga na laptopu nema.

Jedina preporuka je da instaliraš drivere na vulgaris način iz dvd menija. Ja sam mu jedino tako uspio instalirat drivere.
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.09.2006., 22:39   #3
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
I jos nesto. Postoji cini mi se model 6110 koji ima instalirane sve drivere i utility-je a nema wifi. Meni se cini da ti imas taj model.
spawn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno