|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pravo hlađenje
Nisam vidio da se itko toga sjetio pa eto dajem ideju!!! Ljudi daju i 400 kn za dobar hladnjak za proc +hladnjak za grafičku+hladnjak za čipset i to ispadne oko 700 kn, a sve su komponente jako osjetljive na vanjsku temperaturu i o njoj ovisi i njihova temperatura...Uglavnom. Da li je netko vidio one prenosne hladnjake u getrou za 480kn? E svaki od njih je mali klima uređaj predviđen za volumen od oko 30 litara-što je i veličina prosječnog kučišta!!!A po specifikaciji na kutiji garantiraju 7°c na vanjskih 25!!! Dakle dobro izolirati kučište,rastaviti friz i uzeti klimu(a i ne mora se jer je u odvojivom poklopcu pa ostaje garancije)smjestiti ga na mjesto gdje neče smetati eventualna voda(kondezacija) koja bi se mogla stvarati-napraviti mjesto za odvod vode...I zaleđivanje komponenti može početi!!!Mogučnosti primjene su razne,ovo je samo jedna od mogučih primjena! Ja sam sada na moru i pala mi je ta ideja na pamet,čim dodjem kuči pokušati ču to instalirati! Zadnje izmijenjeno od: vjekson. 25.08.2006. u 14:34. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vidiš, dobra ideja. Ja imam istu stvar - prijenosni frižider koji se ukopča u 12 V utičnicu u autu. Na sebi ima dva venta od 80 mm, jedan uvlači, drugi izvlači zrak. Taj cijeli sklop je veličine kao malo veći disk. Jedino su ventovi malo glasniji, reko bih da se vrte na nekih 3000 rpm. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
spojis ih na potenciometar dobra je ova ideja za freezing kompa ndam se da cu i ja jednom probat tak nekaj
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|