|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
lcd dvi i ati catalyst
nemogu natjerati da mi lcd proradi na dvi ulazu(na vga radi,na dvi je zbrljana).po netu sam pronašao da se treba poigrati s postavkakma dvi-ja u catalystu pod digital panel properities-kojeg kod mene nema ni na starijim ni na novijim atijevim driverima.još mogu probati s omegom ili probati instalirati samo atijeve drivere bez catalysta? agp x700 i lcd samsung 940bw hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
nemam iskustva s omegom, al probaj stavit zadnje catalyste. provjeri DVI kabel jel valja. ja sam imao slican problem. morao sam napravit reinstall catalysta (citaj: format c ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Kak to misliš: "na dvi je zbrljana", a veliš: "nemogu natjerati da mi lcd proradi na dvi ulazu", to nekak nejde - ili slike ima ili nema (kad ga spojiš na DVI ulaz monitora), ako imaš a npr. slika je malo mutna onda je to zbog rezolucije 2 su osnovne stvari kod LCD-a frekve osvježavanja moraju biti 60-75 Hz (nikako više) i nativna reza 1280x1024 (samo na toj rezi će slika biti oštra i to u svakom slučaju spojeno na DVI ulaz monitora) ako to sve vec znas i isprobao si, a nemozes dobiti sliku dok si spojen na DVI onda je valjda monitor u pitanju pa ga reklamiraj a što se tiče CCC, da bi vidio: "digital panel properities" moras imati uključen "Advanced View", tamo mozes ukljuciti (u donjem okviru) "Reduce DVI ..." i "Alternate DVI ... " ali ako je monitor ispravan nebi ti to trebalo donjeti neke posebne učinke ni pro ni contra, ali evo ti slikica: ![]() Zadnje izmijenjeno od: AC Thunder. 16.08.2006. u 18:41. Razlog: kriva slikica |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
na catalystu ni u kojem slučaju(a gore sam stavio i stare i najnovije)nisam imao digital panel properities uopće u ponudi.stavio sam zadnju omegu i tu sam našao Reduce DVI ..." i "Alternate DVI ...ali ništa.slika je kad ga spojim samo dvi ko kad ne deinstaliraš stare drivere do kraja,a instaliraš nove(jel to ljudi zovu artifekti)monitor je 1440x900 reza,na vga kablu radi odlično na i 60 i na 75 hz. neznam kako bi provjerio kabl dal je ispravan?nemam pri ruci niš drugo za upiknut u dvi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ako monitor ima driver obavezno ga instalirati. Staviti kvačicu na DDC.
![]() |
#8 |
Premium
|
Što je i gdje DDC? driver je instalran. dvi radi jedino kad ga naknadno ubodem dok je komp upaljen(onda ga manualno mogu prebaciti na analog-digital)ali inače ne. kolko sam surfo okolo vidim da ljudi nerijetko imaju probleme s tim.nas servis mi ga se neda još nositi jer sumljam da je u monitoru problem.prije da je driver šugav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Moraš negdje imati opciju "Use DDC Information" Ako želiš koristiti reze koje su ti u driverima onemogućene ne uključuješ tu opciju, ako želiš da se reza automatski podesi kako je monitoru nativna reza (ili kako kaže driver monitora) uključiš. Ja bih na tvom mjestu samo deinstalirao drivere, počistio (u safe modu) sa drivercleanerom smeće i probao bootat samo sa DVI.
![]() |
#10 |
Premium
|
riješeno!otprilike sam tako i napravio,deinstaliro drivere od grafe i monitora,prikopčao samo dvi i nanovo instaliro sve drivere(biće da grafička nije bila upoznata s dvi ulazom.sad je).zasad radi,vidječemo s vremenom oče bit kakvih problema. hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|