|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
nepoznat problem
nakon što sam ugasio komp preko gumba za power sutra mi se nešto poremetilo, ovako podizanje XP-a mi traje 3 puta duže, igrice kao i neke druge applikacije mi zastajkuju i npr. kad pokrenem system information od windowsa odmah se smrzne. Od kakve bolesti boluje moj komp. Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz Memory: 1024MB RAM (2x512) Vido card: RADEON 9800 PRO 128.0 MB MBO: Gigabyte 8IPE1000P-g |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
start;run;cmd; chkdsk /F |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
kad utipkam:chkdsk /F javi mi da : The type of the file system is NTFS. Cannot lock current drive. Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? (Y/N) i nakon y: ništa komp se restarta i ništa ako upišem chkdsk bez /f on napravi chech disk i: " The type of the file system is NTFS. Volume label is BUCO. WARNING! F parameter not specified. Running CHKDSK in read-only mode. CHKDSK is verifying files (stage 1 of 3)... File verification completed. CHKDSK is verifying indexes (stage 2 of 3)... Index verification completed. CHKDSK is recovering lost files. Recovering orphaned file tmp.edb (25642) into directory file 30116. CHKDSK is verifying security descriptors (stage 3 of 3)... Security descriptor verification completed. CHKDSK is verifying Usn Journal... Usn Journal verification completed." što sada? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
__________________ |
![]() |
#5 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
Trebas napisati particiju ,C,odnosno di su ti windozi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
napišem koju particiju treba checkirati ali sve isto |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
nesto je onda razmrdano u win, il negdje grijesis, iako ne vidim gdje bi mogao grijesiti. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
što da opalim jednu reinstalaciju WIN XP, kompletnu sa formatiranjem te particije ili samo preko ovih WIN da stavim nove bez formatiranja??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Ma di ćeš odma novu instalaciju?! Ovaj "Y" koji pritisneš ti je samo dao zadatak programu da provjeri disk kad se komp slijedeći put upali, a neće ništa sam restartirat. Jesi šta instalirao prije tog famoznog gašenja, nakon kojeg sve štuca. Jesi šta deinstalirao?! Da ti nije šta "upalo"?!
![]() |
#10 |
Premium
|
znam da y ne restarta ali nakon y ja sam restartam komp i onda se podiže nekih 5 minuta a na monitoru se ništa nevidi tj. crn je. Nebih rekao da sam išta bitno instalirao ili deinstalirao. Provijerio sam poslje sa NOD32 i sa Adawerom i nako što su oni odradili svoj posao još uvijek štuca. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
jesi probo pri ulasku u windoze sa F8 uci u last known good ......? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
system restore? (naravno ako koristiš) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
system restore nekoristim, a nisam baš upoznat sa F8 i last known good... i što tu da napravim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
nakon teške i dugotrajne bitke uspio sam pokrenuti CHKDSK i izgleda da je on nešto napravio jer je više od 1-2 sata ispravljao neke clustere i izgleda da je sada malo bolje ali još uvjek neke stvari nisu OK i ne rade, |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
probaj neki registry mechanic il tak nekaj mozda ti pomogne |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
pokušao sam registry srediti sa System mechanicom ali izgleda da niti on neradi, jer kad je trebao očististi neko smeće onda je izbacio neku grešku i morao sam ponovo restartati. da li je normalno da Chkdsk 3 sata provjerava i popravlja jer se meni to čini malo previše? ![]() e da sada mi se XP podiže nekih 2 minute i 15-tak sekundi mislim da je prije bilo brže, i da li je to predugo s obzirom na konfig.(na prvom postu) Zadnje izmijenjeno od: Marzd. 17.07.2006. u 19:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
normalno je ak to radiš u Win-u, probaj u safe mod i počisti
|
|
Oglas
|