|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
HDD na izdisaju
radi se o starom maxtoru (40gb)...koji je najbučnija stvar u kompu a od prije par dana nakon bioasa odmah (na prvom screen-u) dobivam poruku HDD FAILURE MAY BE IMMINENT... formatirao sam ga stavio image i opet isto, odradio chkdisk SVE O.K ???? Partition magic ne prijavljuje nikakve probleme s njim, a scandisk nađe nešto bad sectora (nalazi ih već 2 g. ali je radio bez prob. s njima) ovu poruku HDD FAILURE dobivam i kada ga stavim kao slave u svoj komp naravno SMART je isključen ??????? Ima li kakvih alata za ovo osim šrafcigera he he he |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj kopirat sve važne podatke i napravit zero fill format. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Evo ako uspijes sta napravit s HDD Regenerator-om... Ja bi ga prova da sam na tvome mistu! Samo da te upozorim ..posao je dugotrajan i time mukotrpan i nemoj ocekivat rezultate u roku par sati... : sweating Good luck! You'll need it! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
glupo mi je baciti nesto ako se moze iskoristiti ??!! bar za prenos podataka kao externi zar ne?? mislim dok bude radio super a onda kad skroz crkne smeće OF KORZ svejedno nema na njemu nista bitno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Gorki evo skinuo sam pa cu probati TNX ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo odradio HDD regenerator ...nasao i ispravio cca 15000 bad sectora ali opet isto..mislim, hdd radi samo na prvom screenu mi opet daje istu poruku sada me vise zanima u cemu je stvar je li elektronika ili???? jer imam jos jedan isti takav hdd i puno je tisi-hladniji (ista serija) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
pitanje no. 2 : - od kuda ta upozoravajuca poruka ako je SMART iskljucen??????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ne vjerujem da je ta upozoravajuca poruka uzrokovana uklj/isklj smart opcije.... Da li ti scandisk i dalje nalazi bad sektore? Ako je jeli to u manjoj kolicini ili..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
noop |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Znaci pomoga je program? Ajde barem nekakav pomak.... Vjerujem da je elektronika kad je tako...necu nista tvrdit sa sigurnošcu ali lako je moguce... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
kad ti javlja u BIOS-u poruku da nesto nije u redu sa diskom onda je najvjerojatnije nesto vrlo blizu boot sektora otislo kvragu... ili je nesto sa nekim cipom na tiskanoj plocici... na mozes reci ovako na daljinu, trebo bi vidjeti uzivo... daj reci koju maticnu imas?
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
NIJE TVOJ he he he ovaj je moj, djedica he he he iskreno dao je dovoljno od sebe....pozdrav Hamm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
ovako HDD je izdahnuo ...vrijeme smrti 18.47 ![]() vise ga Win ne nalazi iako me Bios uredno upozori na njega stavar je bila u Multi Zone Error rate (dio Smarta) - tj. laički The total number of errors when writing a sector. da predocim malo inace je vrijednost (novog) na 200 upozorava na 50 a moja je 1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
by. FRipper powermax s maxtorove stranice,napravi boot cd ili boot flopi preko njega i probaj s njim napraviti full zero format...mozda ga ozivi probao...o ga je i dotuklo (probao sam prije P.M ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|