Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.05.2006., 16:46   #1
vladjo
Registered User

Datum registracije: May 2006
Question Adsl modem/router + još jedan router=problemi

E ovako imam onaj standardni Elcon Adsl modem/router iz t-coma i jos jedan 4 portni canyon router(neki najosnovniji, često sam ga viđao okolo, čini mi se da ga svi imaju) i 4 kompa u mreži....

I trebalo bi sad to sve spojiti da radi...e kako? Mislio sam da je ovo iz t-coma samo modem pa router nece bit problem spojit, e nije, s***************ah se u startu.

Kako spojit ta dva routera a da radi net; probao sam kombinaciju da adsl router zove tj ostvari vezu pa da sve prosljeđuje drugom routeru a on kompovima pa nije išlo(veza se ostvari, al ovaj ništa ne prosljeđuje), i kombinaciju da adls router radi kao bridge a da ovaj obični zove i opet ništa(ne može uopće vezu ostvariti)

Sad sve to radi tak da ovaj jedini LAN port sa adsl routera nisam ukopčao u WAN port ovog običnog već u jedan od 4 LAN porta pa sad ovaj obični router ustvari radi kao switch samo sto onda mogu spojit 3 kompa jer 3 LAN porta ostaju slobodna...
Surfao sam malo u potrazi za riješnjem po forumima i najčešći ako ne i jedini odgovor je bio "You should by a switch". Znam da je to najlakši i najpametniji odgovor al kako rekoh s***************ah se u startu i šta je tu je... pa ak neko bar otprilike zna kako bi išlo riješenje da znam u kojem smjeru da prčkam i probavam, neka vizija bilo šta...:confused:
vladjo je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2006., 17:27   #2
immortal
Kernel panic

Datum registracije: Jan 2006
Moraš imati jedan router i jedan modem, ne dva routera. Na Canyon router u WAN spojiš Elcon modem (bridge mod), kompjutere u LAN portove. Na Canyon router se logiraš i uneseš postavke za ADSL (password, user name...). I tako su svi kompovi stalno spojeni na Internet, ne treba zvati ništa, nema konekcije.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.05.2006., 16:02   #3
vladjo
Registered User

Znam da moram imat jedan modem i jedan router, al kad je takva situacija da je ovo T-comovo čudo i modem i router u jednome al s jednim LAN portom, a ovaj drugi ima 4 LAN porta tak da mi oba trebaju, a nema razloga zašto se dva rutera ne bi mogla spojiti, samo kako...
Već sam spomenuo da sam probao staviti elcona u bridge a u canyion sam unio sve te podatke potrebne za logiranje...izgleda nisam nešto kako treba konfigurirao il šta već...
Staro 15.05.2006., 16:19   #4
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
T-com modem ostavi u default bridge modem modu. Spoji ga na wan link od routera (crossover kablom). U routeru nađi static routing opciju. Odaberi wan interface, dodijeli mu ip adresu 192.168.1.2 (valjda ima opcija, ako ne to je onda ip adresa od routera). Za def. rutu upiši sve 0.Def. gateway od routera je 192.168.1.1. Podatke za spajanje upisuješ u router. Kompovi su onda 192.168.1.3, 192.168.1.4.....od kompova def gateway je onda 192.168.1.2. To bi trebalo radit. Valjda će MasterX ili Tooma ispravit ako sam nešto krivo postavio.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 15.05.2006. u 16:39.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2006., 17:53   #5
vladjo
Registered User

Svaka čast pomo!!! Znao sam da treba nekako konfiguriranje kako to routirati...ovo sa statičkim routiranjem je riješilo problem.
Hvala!!!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno