|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Temperatura Winchestera na loadu
Išao sam malo clockat svog winchestera 3000+, onako ovlaš, i nabio HTT na 235, voltaža proca 1,57 V, HT multi 4X, mema 1:1 (ST 1GB DDR500, cl 3). Radilo je stabilno na 10 sati primea95, ali sam primjetio da na loadu temperature idu do 67, 68 C, prema (NVidia monitoru). Zanima me jesu li ovo normalne temperature? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Uh, može to puno bolje. Zavisi naravno od hladnjaka i ventilacije u kučištu ali...ti imaš dobru mrcinu i svakako bi trebao imati niže temperature. Pasta? Stavi je malo više. Nije kao kod starih AMD XP proceva, namaži cijeli HS od proca - nemoj opet pretjerivati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Namazao sam ga velikodušno arctic silverom, mislim da je problem u ventilaciji, pa ću stavit neki 120mm vent koji mi visi tu bezveze da malo puše po toweru. Valjda je dovoljno tih. Btw, u idleu je 39C |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
moje je mišljenje da trebaš stasvit mrvu paste i razvuć je po cijelom HS-u, u tankom sloju, tek tolko da popuni rupice i neravnine. i svakako napravi dobru ventilaciju u kućištu, po standardu. bez toga niš.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nije dobro, upravo mi je komp vrisnuo. zgasio se i daje samo crni ekran, nemogu nikako resetat CMOS. HELP!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
ako ne,merš napravit clear cmos, probaj izvadit bateriju na 15min. ak oto nre pomogne, sudeći po onom kaj si prije rekao, mislim da potraži da nema slučajno crne boje na procu ili matičnoj... ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Pali, ne posta nista, na procu i na maticnoj nema nista skureno, provjerio, bio sam toliko ocajan da sam i saltao memu po slotovima |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
imamo istu matičnu, a znam da ona ima problema s određenim verzijama biosa (najbolji je iz kolovoza prošle godine, barem po mom iskustvu).
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Upravo izvadio,pa cekam... Nego ako je proc skuren bi se to sigurno vidilo? Bio je skroz cist kad sam skinuo pastu s njega. Ali ne vjerujem, jebiga 68 c, ne 80 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
čuj, za hladne athlone64, 68 je visoka temperatura. ja sam na matičnoj još s winchesterom podesio da se gasi ako dođe do 60stupnjeva... ali nikad nije prešao preko 55stupnjeva, ni s 1.6v na max 2.55ghz clocku sa stock hladnjakom... nadam se da ti nije odapeo... ako je živ dobro ga složi natrag i pažljivo stavi pastu. možda ti se hladnjak bio pomaknuo pa je proc dostigao previsoku temperaturu... pazi na to, zna se dogodit
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Jebi ga, nije upalilo ni nakon vadjenja baterije. Kaj sad? Vec sam probao sa saltanjem mem slotova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
najbolje bi bilo da proc i memu isprobaš na drugoj konfi, i isto tako da na matičnoj isprobaš drugi proc, ako možeš. ali najbolje da furaš u servis, pogotovo ako si imao garanciju.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Jos je pod garancijom, ali ne u slucaju strujnog udara, pod sta se ovo kvalificira, iako su mi oni prodali doticno napajanje. Idem u servis. jupiii. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Osim toga ocanje uvijek skida garanciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
sastavljao naokolo, napajanje i mbo sam ubo u linksu, odnijecu njima stvar jer moja firma dosta suradjuje s njima, a ne vjerujem da je proc otisao. Iako bi to jos bilo najjeftinije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
svejedno mi je čudno dfa si s tim postavkama mbo i proca i sa sonic tower-om imao takve temperature! možda ti ST nije bio dobro postavljen pa je oštetio matičnu ili proc, ne znam, vrlo čudna situacija. u svakom slučaju sretno s time, i baš me zanima kaj se zapravo dogodilo!
![]() |
#19 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
bitno da se grafa nije spržila ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma spalio se proc, šta drugo može bit, sve iznad 60-65°C je overkill za A64. Može bit i da je napajanje zeznulo stvar jer se kod kloka više optereti pa padnu naponi i zna se šta onda bude.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Samo, kad se srusio, radio je u idleu vec neko vrijeme, dakle nije bio na 67c nego puno manjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Možda ti taj Sonic Tower nije bio dobro sjeo. Koliko sam ja shvatio ti si ga držao na 1.57v i Sonic Tower bez venta, dakle pasivno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Ovako sam napravio sebi s nekom Titan pastom loših performansi.
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Dakle na servisu kažu da je matična crkla, i to nevezano od napajanja(?), zamijenit će je. Proc i mema su u redu. Izgleda da je u pitanju neki freak shortout, još uvijek testiraju railove od napajanja da mogu dijagnosticirat. A sad sranje: Ima li netko ideju kako nabavit, i gdje, onu kvačicu sa memorijskog slota, pukla mi je jedna (prilikom manevra sa towerom, nikad nisam imao baš spretne prste : hitthewa ), a treba mi za garanciju. Molim da javite što brže jer mi garancija vrijedi još kakvih 2 tjedna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Update
Dakle promijenio žvaku na sonic toweru, spičio mu u sredinu Glacial techa 120mm, i sredio usis zraka u kućište, stavio voltažu na default, a sve ostalo kao na početku priče. Za sada je u idle temperatura 21 do 24 C, load još nisam testirao, jer je bilo malo kasno i dobra šora na Eurosportu. BTW, jedini drek koji čujem kako zuji u kompu je onaj usrani vent od chipseta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#30 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
21°C je nerealna temperatura...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|