Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.02.2003., 04:48   #1
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
epox 8rda+ problemi i pitanje

naime kupio sam maticnu prije dva dana i nastali su manji problemi...naime kad stavim u biosu fsb na 166 ram mi ostane na 133...i pod auto i pod by spd opcijom..i nece mrdnuti nikako...a ram je kupljen kao ddr333 od frenda preko hgspota...sad fora je da je na kx7-333 radio na 166 fsb-u..pa mi je ovo malo cudno..BIOS je najnoviji

pitanje br2...vec sam jednom zagnjavio Ozrena u neugodno vrijeme pa cu vas pitati ovako..imm u bios-u opciju cpu thermal throttling...i daje mi vrijednost 37,5%,50%,75% itd te disabled...koji mu je to tocno vrag ak neko zna...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2003., 09:33   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Re: epox 8rda+ problemi i pitanje

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
pitanje br2...vec sam jednom zagnjavio Ozrena u neugodno vrijeme pa cu vas pitati ovako..imm u bios-u opciju cpu thermal throttling...i daje mi vrijednost 37,5%,50%,75% itd te disabled...koji mu je to tocno vrag ak neko zna...
This option is used during Suspend To RAM (STR) mode. It controls the CPU speed as a percentage of regular power. The options include 87.5%, 75.0%, 62.5%, 50.0%, 37.5%, 25.0% and 12.5%.

Dakle vrlo važna postavka.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 09.02.2003., 09:59   #3
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Skoro sam zaboravio odgovoriti na prvo pitanje.

Procesor ima interni 133/266 a stavio si sync sa memorijom. Dakle i memorija će ti na tom modu raditi.

Da imaš 2600+ imao bi 333 jer on ima interni 166/333.

Možeš isključiti sync i onda će ti memorija raditi na 333 ali neće raditi brže.
Elegantan kao leopard

Staro 09.02.2003., 10:40   #4
msvrtan
..

uspio sam ga postaviti na 166...trebalo je samo tri opcije promjeniti da bi dosao do toga...i pol sata prckanja po ekranu..gluposti..treba namjestiti tri opcije na expert da bi mogao prckati rucno...ma dobra je ova ploca samo kaj ovi u epox-u neznaju sloziit bios da sve bude na jednom mjestu...(navika na abit)..naime voltaza je u jednom meniju (i samo voltaza)..proc i ram u drugom (kilmetar izmedju ta dva menija)...toplina je na trecem kraju...ko da se petorica nisu mogla dogovoriti sta di ide pa su nasli kompromis...

uglavnom ram kad stavim na 166 win2k pri butanju javljaju corrupt fajlove!!! pa sam se nocas igrao po stranim forumima i naletio da je ploca prepoznala ram kao ddr266 i da je zato bio onaj setting!!! sto ako je istina bit ce grdo u ponedjeljak!!!naime dao sam dosta para za taj vrazji ddr333

RAK,ja onaj dio sa str-om nisam shavatio uopce...di si to iskopao i ak mozda znas bolje pliz objasni..posto sam i to trazio po netu i nis!!! hvala puno
Staro 09.02.2003., 11:09   #5
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

U BIOS-u imaš 2 mogučnosti za ACPI(Advanced Configuration and Power Interface. Obično su to S1 (POS - Power On Suspend) i S3 (STR - Suspend To RAM). Postoje još S0 do S5.

Radi se o načinu spremanja podataka pri odlasku na Suspend. Da ne bulaznim dalje i eventualno napišem koju glupost, ti lijepo potraži ACPI specifikacije.

Kako sam ti ovo izvukao iz manuala ABIT ploče (blaženi ABIT), tako sam si i ovo prepisao. Tamo je krivi link za ACPI specifikacije pa ćeš morati sam potražiti.

Isključi sync mod na ploči za RAM i vidjeti ćeš da će ti memorija proraditi kao 333 (podesi to prvo). U sync modu ne može.

Ajmo slikovito. Pratiš u Ferariju jednog Fiću. Ferari može brže od 100 ali tada više ne idete sinkronizirano a mjeri se kada ćete zajedno stići na cilj. Koja je svrha da ferari dođe puno brže i tamo čeka Fiću. Takvo je razmišljanje nVidie. Samo što je kod nForcea to dosta brže od nesinkronog moda.

Kada sam rekao da je BIOS na EPOX-ici smotan, onda su me svi napali. Valjda nije dobro da se navikneš na ABIT. Ko da ti je prvi auto Mercedes i onda se više na slabije ne možeš priviknuti.
Elegantan kao leopard

Staro 09.02.2003., 12:34   #6
matijas
Premium

matijas's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Re: epox 8rda+ problemi i pitanje

Citiraj:
Originally posted by RAK
This option is used during Suspend To RAM (STR) mode. It controls the CPU speed as a percentage of regular power. The options include 87.5%, 75.0%, 62.5%, 50.0%, 37.5%, 25.0% and 12.5%.

Dakle vrlo važna postavka.
Da li ti je STR radio, pitam zato jer mi ploca nakon sto ode u STR vise ne zeli probuditi graficku i cijeli se stroj ne zeli bootati
Staro 09.02.2003., 12:43   #7
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Nisam nikada njega koristio nego S1.

Problem sa grafičkom je vezan uz drivere.
Elegantan kao leopard

Staro 09.02.2003., 12:46   #8
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Znam da STR ne radi ako imaš "SCSI" kontroler (IDE RAID koji se strpa pod SCSI) , a moguće je da je do drivera kako RAK kaže.
Staro 09.02.2003., 14:55   #9
matijas
Premium

matijas's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by CatKiller
Znam da STR ne radi ako imaš "SCSI" kontroler (IDE RAID koji se strpa pod SCSI) , a moguće je da je do drivera kako RAK kaže.
da, najvjerojatnije je to buduci da su mi svi diskovi na raid kontroleru
Staro 09.02.2003., 21:30   #10
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by RAK

Isključi sync mod na ploči za RAM i vidjeti ćeš da će ti memorija proraditi kao 333 (podesi to prvo). U sync modu ne može.

Ajmo slikovito. Pratiš u Ferariju jednog Fiću. Ferari može brže od 100 ali tada više ne idete sinkronizirano a mjeri se kada ćete zajedno stići na cilj. Koja je svrha da ferari dođe puno brže i tamo čeka Fiću. Takvo je razmišljanje nVidie. Samo što je kod nForcea to dosta brže od nesinkronog moda.

Kada sam rekao da je BIOS na EPOX-ici smotan, onda su me svi napali. Valjda nije dobro da se navikneš na ABIT. Ko da ti je prvi auto Mercedes i onda se više na slabije ne možeš priviknuti.
ma ovo za prelaz sa abit-a na epox je istina..ali fala bogu te postavke stavljas dan dva i poslije nadas se nikako...

inace ja nemam nigdje na ploci tu sync opciju ...ali meni je proc na 166 tako da bi on trebao naci ram kao 166...i kad stavim da je na 100% s procom ploca posta te gluposti...

mozda je i problem da moj ram nece na nforce2 ploci radiit kao ddr333 ... naime citao sam da treba biti pazljiv pri odabiru rama za nf2..odnosno da mora biti taj i taj i tako i tako...mozda je fora u tome? Ozrene.....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno