|
![]() |
#1 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() daklem imam athlona 1700+ i vidio sam da je u svim testovima bolji od Intela 500 mhz+ jaceg i htio sam mu vidjet krajne granice . digo sam u biosu ono nesto sa 133 na 135 i ljepo je radio an čistih 1500 Mhz (inace 1477) i onda sam danas cim sam zapalio komp , dakle jos hladnog , digo na 138 to nesto. onda je radio kao 1800+ tak se prijavljivo u windowsima :burn: (btw prao je nekakvog celerona od 2550 MHZ !!!!! u testovima) i nije se grijo nis , isto je bila temp procesora 55 ko prije. no , programi su mi bili skroz nestabilni .. sandra se zrusila , everst ajde nije. i idem ja se spojit na net - bump , plavi ekran , windows nesto . eror in usbdevice.sys ??? spustima na 133 nortmalnih u biosu , sve radi (sam sam moro reinstalirat drajvere sa siemens modem dsl ![]() zas mi je tak nestabilan sistem kad malo ga cloakam ? maticnu ima mstoltek neku kt266a koja ima RED STORM na sebi. imam i 256 ddr rama pc 2100 Hyundai. fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Sumnjam da ta maticna ima PCI/AGP lock? moze biti da te to hebe...ili jednostavno proc nije stabilan na toj frekvi na defolt voltazi... Ili memorija? mozda ne ide ni trunke vise od 266Mhz Prvo testiraj memtestom da vidis dokle ide mema, da znas da te ona ne koci.. Al velim ti, pitanje je kolko ce to biti sigurno, nit ti je maticna za OC, nit memorija, nit imas PCI/AGP lock a to ti moze biti i najkobnije, da ti pokrepaju stvari koje imas u PCI ili AGP slotovima...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
lepi
|
aha.. a daj malo objasni taj LOCK kaj to znaci ? u PCIima nemam bas nis a agp imam Radeon 9000. ja sam mislio da to nadrkavanje proca ide dok se on ne azgrije previse .. al ocito nije tak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Znaci defoltne frekvencije su kod tebe ovak: FSB 133mhz, AGP 66mhz, PCI 33mhz (cisto za informaciju, danasnji PCI-E slotovi rade na 100Mhz) I sad, kada ti ides OC-at proc dizući mu FSB sa 133 na vise onda ti se dize i frekvencija PCI-a i AGP-a (jer je sve to u omjerima). Tu ti dolazi u pomoc taj PCI lock (najcesce se u BIOS-u pojavlja kao opcija da postavis ili PCI frekvenciju na 33 ili AGP na 66mhz a ne da ti bude takva opcija na "auto") koja drzi PCI frekvencija (i AGP) na njihovim defoltnim vrijednostima, tj. 33 i 66 mhz. A naravno da kad neka stvar ne radi na defoltnim brzinama, da moze otici pa ti tako mogu i otici kartice koje su u PCI utorima ili AGP utorima Makar, znam da je kod mog buraza maticna koja nema PCI lock komotno radila na FSB preko 145Mhz, ali je on imao memoriju koja to moze pratiti, tako da ja mislim da tebe stopa memorija
![]() |
![]() |
#6 |
lepi
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ufff Palomino... s njim neces daleko dogurati, jos pogotovo sa tom plocom ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
lepi
|
de malo pojhasni ja onak se ne kuzim tolko u to. malo se kuzim , onak , povrsno. kaj fali tom palminu? velim u testovima koje sam radio , i u Sandri i u Everestu na razini P4 sa 2+ GHza je a da ne pricam za celerone |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Palomino su jedne od prvih jezgri za Athlon XP procesore, njihova defaultna voltaža je 1.75V što je puno. Nisu baš neki klokeri a tim više što se za neki pošteniji OC treba povisit voltaža a s obzirom da je već 1.75V visoko... Max voltaža koju mu daj a da se temp ne penje drastično je 1.8V što i trenutno imaš. Sad gledaj do kud ide sa tom voltažom, nakon toga istestiraj max frekvenciju sa Super IPom 23MB, Primeom, S%M itd.. Al odma da kažem ne očekuj neki veliki klok.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|