|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Kako do BIOS-a
Kada pokušam upaliti comp pokrenu se ventilatori, ali dalje ništa. Nema 'bip' signala, CD ne otvara ladicu, Graficka provjerena (na drugom comp-u) HDD provjeren -"- Napajenje provjereno - radi; čak sam probao i s drugim napajanjem i min. opterčenjem. Memoriju nisam provjeravao jer ne mogu ni do biosa Ostaje ploca ili CPU! Može li mala popoć oko detekcije i razloga kvara? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Isti problem sam imao , meni se sprzila maticna ,nakon sta smo previse clocnuli .: hello2 : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa kaj ce ti bios da provjeris memu? stavi drugu, reset CMOS i vidi dal sljaka... Al ako nema bipa, onda je vrlo vjerojatno proc otisao...
![]() |
#4 |
Premium
|
i meni je tako bilo(tj. legi), okrenuli smo proc na krivu stranu i spalalili nekoliko pinova, upališ vent se čuje nema beep. Tako da ćeš morat mijenjat proc, ako se spaljen pokušaj ponjuškat smrdi po paljevini(lagano)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Da! To sam možda zaboravio spomenuti. radilo se o clockanju. Ako je samo ploča odahnuo sam. Možeš li mi reći jel znaš što ti je točno riknulo ili nisi ni tražio?? CMOS sam odmah pokušao- ne trza. Kekse sam isprobao na drugom PC-u- rade, kao i ostalo. Kao što rekoh nemam doma mogućnost provjeriti proc i matičnu. Probat ću nabaviti neku matičnu da provjerim proc. Hvala dečki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Da! To sam možda zaboravio spomenuti. radilo se o clockanju. Ako je samo ploča odahnuo sam. Možeš li mi reći jel znaš što ti je točno riknulo ili nisi ni tražio?? CMOS sam odmah pokušao- ne trza. Kekse sam isprobao na drugom PC-u- rade, kao i ostalo. Kao što rekoh nemam doma mogućnost provjeriti proc i matičnu. Probat ću nabaviti neku matičnu da provjerim proc. Hvala dečki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Sorry, zbog duplanja, užasna je ova veza "iz usluge". |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Daj provjeri da nije proc crn ili tako nes...a ako si klokao, jesi li dizal napon dost visoko ili kaj? koja maticna i koji proc? Napon na NB-u maticne?
![]() |
#10 |
Premium
|
procesor sigurno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() @ghoul izvadi memu i upali ploču , ako je ispravna pištat će više puta dugim tonovima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
I ploca i proc najvjerojatnije, de pogledaj stvarno jel crn, onako malo barem i nemoj gfa stavljat u drugu plocu(ako je neka bolja) jer bi i ona mogla odapet E moja matsonikica ni neda upalit komp ako pretjeras s klokanjem(što nije teško) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
S tugom u srcu javljam vam da je nakon duge it teške provjere......Crk'o proc. radio dobro oko 2 g. na 3200 i 1.65V; na KT600-A. Istina da sam dodavao dosta novih stvari gore u zadnje vrijeme...hladnjake, grafu, ali... Mjerio sam struju u utičnici kroz 5 dana i rezultati su porazni rijetko sam imao više od 200 V (uglavnom 190V). To objašnjava nestabilnost u posljednje vrijeme pa mislim da ga je to i ubilo. Ne znam. ![]() Ploča je izgleda prživjela odnosno radila je s 800-stotkom na defaul postavkama MB(jumperi) i Biosu s minimalnim elementima(1 keks 128mb, 2GB HDD s WIN98, rivaTNT64 32MB. No... svi ste ovakvo što prošli, vjerujem, pa.... idemo dalje. smrc, smrc. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|