|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
bug u windozima ili oscilacija struje
Dakle imam dva kompjutera koja održavam. Oba su na sck.A, oba su maxtorovim diskovima i oba imaju windowse više od dvije godine stare ale se održavaju. Onaj koji ima pristup interenetu ima i antysyware i antivirus redovno updatani. Onaj drugi ne, ali virus nije problem. U roku od mjesec dana 3 takva kompjutera na istom mjestu su mi počela javljat iste simptome. Kad završi učitavanje windowsa ( ona plava crtica, prije ulaska u windowse) komp se izresetira. I ne želi uč u safe mod ili u bio kakav safe mod. Sve komponente osim matične harda i proca sam maknuo ili promejnio i ništa. Nova instalacija windowsa je pomogla. Nakon toga 3tj ista stvar ali sa svim drugim komponentama (sck.775) osim sa hard diskom koji je ostao isti. SAd taj hard ja koristim kao backup i radi (e a koliko dugo ne znam)...Te da bi danas se sita stvar desila sa još jednim kompom. Isto sa maxtorom. Da li je greška u mxtorima koji su odlučili ove godine krepat, bug u windozima koji jednostavno ne mogu radit nekoliko godina bez reinstalacije ili što mi je najlogičnije da je elektra pustila neku drugačiju struju. Ali kakakv je utjecaj toga na komponente neznam ( jer napajanej to sve sređuje) Što je stvar, hitno mi je. Jer moram kupit novi hard disk i to složit sutra. : giljotin Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
covek bozji nismo u raju ni u 1993. da win moze radit 2g. bez reinstalla ![]() preporucam reinstall i dooobar sken hdd-a (prije reinstalla naravno) probaj i last known good configuration i dal se dize u safe mod. btw, ako se ni u safe mod ne dize, obicno izbaci poruku zakaj. edit: koje napajanje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
@Mortal Posudi od nekoga neki drugi disk, pa probaj......možda ga stvarno Maxtor zahebava. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Jan 2004
|
Tko jos ima Maxtore u svojim kompovima - oni nakon dvije godine ako ne crnu onda su bili dobro hladjeni - jer se oni hlade sa ventilatorima barem ili su vruci da jajca mozes peci na njima . bez hladjena nista, ali bi ih ja zamijenio sa seagate diskovima jer ce otici onda kad ce komp biti najpotrebniji - govorim iz iskustva. Mijenjaj u Seagate - imaju 5 godina garanciju
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pod naletima kopita zla
|
imao sam podosta diskova i niti jedan mi nije crko...sada imam maxtora i temperatura mu je 18 cenzijevaca ![]() hladim ga ventom od 120mm...provao sam i popipati disk ![]() stvarno ne znam sto vi radite s diskovima da tako krepavaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PC Ekspert
Datum registracije: Jan 2004
|
Moja iskustva - sa maxtorom i IBM , WD su uzasna jer ako ih ne hladis pa i one sa 20 giga crnut ce jer su lose napravljeni kako mehanika , a da o eletronici i ne pricam jer je koma od chipova, a da o kvaliteti pasivnih komponenti niti ne govorim. - ak ih hladis onda mogu raditi ko i ostale firme, ali ni to ih ne spasava. Sa tim diskovima inace ne radim nista jer ih ni nemam niti ih ne ugradjujem , ali gledam znojenje ljudi kad mi donesu ugarak od maxtora i ostalih ili kad placu jer nemaju lovu za backup podataka nakon crkavanja istih.. Mozda je ovo pojedinacno , ali nisam nikad vidio pokvareni seagate od 1995 do danas , mozda sa bad sectorom , ali i danas rade nakon lupanja sakom u njih ili cak i manjeg pada , ali manjeg jer gravitaciju nitko ne moze pobijediti . A ugradio sam ih na uh uh : Neki se hlade , neki ne ,ali svi rade jos i danas . Naravno o njihovoj pravilnoj instalaciji se vodilo najvise racuna pa i odabiru serafa. :clap: Sve moje magije kod ovih drugih nisu pomogle . ![]()
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
prcknedl
|
potpuno, McG, potpuno! evo jednog u moru primjera: servis par kompova: 3 pc-a s win 3.11 uredno rade, zadnji reinstall 1995. jedan s win98 popi*** nakon 13 mj. s winxp pop... nakon 8 mj. svi su kompovi imali istu ulogu i bili podjednako koristeni, hw gresaka nije bilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Matesonik klikni na Si siguran (onaj gornji) i videl buš da se s malo reda, rada i discipline more svašta s WinXp-om ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rambus 3xtr1m
|
Je da, ali malo mi je čudno da dva različita maxtora i 3 kompa u mjesec dana to naprave. Napajanja su klasične ljepotice od MS-a ili neki šrotex 300w ali kompjuteri nisu opterećeni. Koji da onda stavim OS da kompjuter ne zajebava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj 2000, ja sam s njima imao najmanje problema...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
jesi siguran da ije kakav virus ili sl.??? malo mi je to prevelika slucajnost (ipak 3 diska)...jesu u MREZI????? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|